Openbaar Ministerie

Gezochte verdachte lichtgewond

TILBURG/MÖNCHENGLADBACH: De 40-jarige verdachte, die gisteren werd aangehouden in Mönchengladbach, is lichtgewond geraakt bij zijn aanhouding. Zo heeft de Duitse politie aan het rechercheteam laten weten. De man liep schaafwonden op toen hij werd aangehouden in de hal van een hotel.

De 40-jarige verdachte werd gezocht in verband met de dood van de 22-jarige Kelly Balmaakers. De Madese werd woensdagmiddag 14 januari in een kamer van een hotel aan de Heuvelring aangetroffen. Ze bleek door vuurwapengeweld om het leven te zijn gekomen.

Een Duits arrestatieteam hield de verdachte gisterenavond rond 19.00 uur aan in de hal van een hotel aan de Hindenburgstrasse. De aanhouding verliep relatief rustig. De verdachte hield enkele schaafwonden over aan zijn arrestatie en is hiervoor vannacht in het ziekenhuis behandeld. De 40-jarige man had een vuurwapen in zijn bezit. In de hotelkamer waar hij verbleef werd een grote hoeveelheid munitie aangetroffen. Zowel het vuurwapen als de munitie zijn in beslag genomen en zullen worden onderzocht.

Twee rechercheurs van het rechercheteam uit Nederland zijn naar Duitsland afgereisd en fungeren hier als contactpersonen.

Vanochtend is de verdachte voorgeleid bij een Duitse Rechter-commissaris. Om uitlevering van de verdachte zal door Justitie in Nederland worden verzocht.

parketvoorlichting OM Breda/Middelburg
t:076-8872403 (Breda)
f:076-8872195
e:m.pilaar@om.nl
m:06-18300119
a:Fellenoordstraat 62
p:postbus 90112, 4800 RA Breda
www.om.nl


---- --