Ingezonden persbericht


PERSBERICHT Sliedrecht, 17 februari 2009

TSS één van de drie beste Nederlandse leerbedrijven Sliedrechts transportbedrijf bereikt finaleplaats Beste Leerbedrijf

Transportservice Sliedrecht (TSS) is één van de drie beste leerbedrijven van Nederland. Het transportbedrijf bereikte onlangs de finale van het Beste Leerbedrijf. "Dit resultaat geeft energie om met dit werk door te gaan."

De nominatie is voor het Sliedrechtse transportbedrijf het resultaat van jarenlange investeringen in het opleiden van personeel. TSS was één van de drie bedrijven die waren genomineerd door Colo, samenwerkende kenniscentra voor beroepsonderwijs en bedrijfsleven. Het bedrijf profiteert van de positieve uitstraling van de finaleplaats bij deze belangrijke verkiezing. De titel Beste Leerbedrijf ging overigens naar de Beveiligingsdienst van de Tweede Kamer der Staten Generaal.

Uit de vele voorgedragen leerbedrijven werd Transportservice Sliedrecht genomineerd als een van de drie finalisten. Het juryrapport verantwoordt de nominatie als volgt: "Transportservice Sliedrecht is een bedrijf in de transport en logistieke sector. Ze verzorgen onder meer de totale logistieke keten voor een groot aantal meubelbedrijven. De afgelopen 3 jaar leidde het leerbedrijf 20 leerlingen, met goed resultaat, op. Leerlingen en medewerkers ervaren het leerbedrijf als sociaal en betrokken. Leerlingen die hier worden opgeleid krijgen niet alleen de kans om hun vakkennis op een hoog niveau te brengen. Ze worden ook als persoon in hun groei begeleid. Wie bij Transportservice Sliedrecht binnen komt, wordt gevormd tot een goede, gemotiveerde medewerker in de transportbranche."

Tijdens de prijsuitreiking werd Peter van Dijk, praktijkopleider bij Transportservice Sliedrecht, aangekondigd als een inspirerende vakman die er voor zorgt dat altijd alles op rolletjes loopt. Zijn leerlingen prijzen vooral zijn betrokkenheid bij hun sociale en persoonlijke ontwikkeling.

Peter van Dijk: "Uiteraard zijn wij trots op het behaalde resultaat. Natuurlijk waren we graag eerste geworden, maar de nominatie alleen al is voor ons een erkenning voor ons werk. Dit is voor ons een extra stimulans om met dit werk door te gaan."

Overigens mag TSS dit jaar wel de titel 'Leerbedrijf van het Jaar 2008' in de sector Transport en Logistiek voeren. Leerlingen Maurice Lagerwerf uit Brandwijk en Adriana van Noordennen uit Hardinxveld-Giessendam droegen TSS vorig jaar voor bij VTL, kenniscentrum voor transport en logistiek. Die voordracht levert de zojuist genoemde prijs op.

Transportservice Sliedrecht (TSS), onderdeel van de Vlot Holding b.v., is een specialist in transporteren van meubels, keukens en witgoed naar de consument. Zo verzorgt het transportbedrijf al jarenlang de distributie van IKEA en een groot aantal andere gerenommeerde bedrijven. Bovendien verzorgt TSS voor talloze andere bedrijven logistieke diensten. Het bedrijf werkt nauw samen met zusterbedrijf Mondial Vlot Verhuizingen, eveneens onderdeel van de Vlot Transportgroep (Vlot Holding b.v.).

Foto: Het team dat de nominatie voor Beste Leerbedrijf in de wacht heeft gesleept met staatsecretaris Marja van Bijsterveld: v.l.n.r. Peter van Dijk (praktijkbegeleider TSS), Adriana van Noordennen, Marja van Bijsterveld, Maurice Lagerwerf en Teus Kant (directeur TSS). Foto: Ruben Timman/nowords.nl.

Noot voor de redactie (