Ingezonden persbericht


Bijgevoegd vindt u de release populair van week 5.

Aanbevolen titels:
Kristof Bacso Quartet: Alteregos
BMC 0148
Het label BMC is een kwaliteitslabel met goede jazz en fijne klassieke releases, en een uitstraling die het zeer herkenbaar maakt. Deze nieuwe titel van Kristof Bacso draait om de uitdaging drie stemmen te combineren met de drums, met als doel een organisch geheel te vormen met een volle klank zonder harmonisch instrument te gebruiken. Enkel melodieën worden gebruikt, alsof de andere partij het alter ego vormt.

Elemer Balazs Quintet: Always that Moment 2
BMC 0149
De tweede uitgave van deze week op BMC draait om een aantal Hongaarse populaire werkjes, gecomponeerd ver voor de leden van de groep geboren werden. De wijsjes hebben generaties overleefd, zijn ingebed in het muzikale onderbewustzijn van de hedendaagse Hongaar en vormen een deel van de muzikale folklore. Ze komen opnieuw tot leven in deze traditionele jazz bezetting met drums, piano, contrabas, sax(en) en gitaar.

Aki Takase & Alexander von Schlippenbach: Iron Wedding - Piano Duets INTAKT CD 160
Twee piano grootheden uit de Duitse jazz scene bundelen hun krachten op deze uit voornamelijk improvisaties ontstane cd, met als resultaat een avant gardistisch geheel van grote kwaliteit. Het stel put uit kennis van de jazz traditie, zoals de muziek van Thelonious Monk en Fats Waller, maar ook uit de klassieke muziek van componisten als Arnold Schoenberg en Anton Webern.Daarnaast zijn invloeden merkbaar van free jazz pioniers als Ornette Coleman en Cecil Taylor. Kortom: en veelheid van invloeden en stijlvormen die hier in dit nieuwe project van Takase & Schlippenbach, met stukken variërend in tijdsduur van nog geen twee minuten tot ruim tien.

Verder verschenen:
Arabische muziek van het ensemble Amedyez op het label Ameson. PI records brengt een tweetal heruitgaven van Henry Threadgill: Everybodys Mouth's a Book en Up Popped the Two Lips.

Tot zover deze info,
Mocht u deze release niet meer via de mail willen ontvangen, laat ons dit dan a.u.b. weten.

Met vriendelijke groet,
Jeroen Niesten
Product manager Cadenza
Codaex Nederland
Prinsengracht 17
1015 DK Amsterdam
tel. 0031 (0) 20 6129724
fax. 0031 (0) 20 6894405