Albumprinter verbetert kwaliteit software-engineering dankzij Xebia


Combinatie offshoring en Agile maakt Albumprinter flexibeler

HILVERSUM, 20090217 -- Xebia, specialist op het gebied van Agile Java software development, enterprise architectuur, auditing, middleware en integratietechnologie, heeft de capaciteit van de inhouse ontwikkelafdeling van Albumprinter uitgebreid met de inzet van Xebia's specialisten in India. Albumprinter, producent van gepersonaliseerde gedrukte fotoalbums, agenda's en kalenders, kan hierdoor sneller, flexibeler en kosteneffectiever hoogwaardige online softwareapplicaties ontwikkelen op basis van Adobe Flex. De specialisten van Xebia's Flex Competence Center in India zijn volledig geïntegreerd met het eigen ontwikkelteam van Albumprinter. Het ontwikkelteam werkt daarbij volgens de Agile methodiek.

Medio 2008 zocht Albumprinter naar een oplossing om de capaciteit van het inhouse ontwikkelteam op het gebied van Adobe Flex uit te breiden. Het bedrijf stuitte daarbij op het probleem om geschikte mensen te vinden. Door de combinatie van offshoring met de Agile methodiek heeft Albumprinter dit probleem opgelost en tevens de kwaliteit van software-engineering naar een hoger plan kunnen tillen.

Klaas Waslander, Chief Technology Officer bij Albumprinter ging bewust op zoek naar een partij die Agile snapt: "We werken al anderhalf jaar op basis van Agile en Scrum, en weten inmiddels dat een Agile productteam echt werkt. Xebia is daarin specialist en een betrouwbare partner die - net als ik - kwaliteit hoog in het vaandel heeft staan. We hebben met Xebia een partner in huis die op alle vlakken, back-end of front-end - ingezet kan worden. De gedistribueerde teams in India maken het ook nog eens financieel aantrekkelijk."

Daan Teunissen, CEO van Xebia: "We hebben er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat onze Indiase specialisten een natuurlijke extensie vormen van het inhouse developmentteam van Albumprinter. Zo hebben onze mensen zes weken meegedraaid bij Albumprinter in Amsterdam. Het team leert elkaar daardoor beter kennen en communicatiestoornissen worden voorkomen. Dat principe staat centraal bij de Agile methodiek en dus bij ons."

Xebia





Ingezonden persbericht