London Pub favoriete après-skibar


De Apres Ski Top 10

MAASLAND, 20090217 -- Ruim 3500 wintersporters hebben in de afgelopen maanden op de apresskipoll.nl gestemd op hun favoriete apres ski bar. Dit heeft geresulteerd in een representatieve ranglijst van de beste feest kroegen in de wintersport gebieden.

Elk jaar trekken honderd duizenden landgenoten naar de Alpen om daar te genieten van zonovergoten pistes vol verse sneeuw. Latten of board onder en glijden maar. Maar als de zon ondergaat moet de dag natuurlijk wel in stijl worden afgesloten. En waar kan dat beter dan in een bar vol bier, muziek en feest. En om zeker te weten dat je ook qua apres ski helemaal goed zit is het belangrijk om in ieder geval vooraf de onderstaande top 10 te checken.

Op de eerste plaats staat de London Pub in het Oostenrijkse Kirchberg, sinds jaar en dag een verzamelplaats voor Nederlandse wintersporters die waarschijnlijk meer actieve uren in de kroeg dan op de piste doorbrengen. Op de tweede en derde plek staan twee kroegen uit het populaire Zillertal: de IceBar in Mayrhofen en de CinCin in Gerlos. Ook hier tref je met name landgenoten aan die genieten van smartlappen afgewisseld met de nieuwste schlagers van Peter Wackel en DJ Ötzi.

Net buiten de top drie komen we de Goass Stall in Hinterglemm tegen, vorig jaar in Oostenrijk nog verkozen tot populairste apres ski bar en de perfecte plek om je via het gezellige terras al dansend in de deinende massa te begeven voor een drankje en een dansje tussen de geitjes. Mooserwirt in Sankt Anton is een begrip in Tirol en ook bij steeds meer deelnemers aan de apres ski enquête. Halverwege de berg staat deze enorme feest tent, zodat je na sluitingstijd (20.00 uur) nog wel even in kennelijke staat een laatste stukje moet skiën of boarden om in het dorp te komen. Een stevige vijfde plaats voor de "Moos".

Vanzelfsprekend ontbreekt ook Ischgl niet in de top 10. Nog maar een paar jaar geleden zag je hier hoofdzakelijk Oostenrijkers en Duitsers, terwijl momenteel iedere doorgewinterde Nederlandse skiër minimaal eenmaal in dit skidorp is geweest of het op z'n verlanglijst heeft staan. De Kuhstall (plaats 6) in het centrum en vlakbij de belangrijkste gondel naar het skigebied gooit zijn deuren al vroeg in de middag open voor een zeer internationaal publiek dat tot in de late uurtjes blijft hangen.

Hofstadl in Flachau en Patschi Pub in Serfaus komen we tegen op de plekken zeven en acht. Gezellige, relatief kleine kroegen in apres ski luwe dorpjes. Het mooie hiervan is dat je elke dag min of meer dezelfde mensen tegenkomt. En dit schept een band.

In Sölden zie je steeds meer Russen, maar ook heel veel Nederlanders. Hierop heeft Manuela, de eigenaresse van de Almrausch, goed op geanticipeerd door zich met haar kroeg helemaal te richten op de feestzoekende Hollander. Direct na de laatste afdaling barst de tent dan ook bijna uit haar voegen en moet je wel heel veel overwicht hebben om je een weg van de deur naar de bar te banen. De top 10 wordt afgesloten door wederom een café uit Serfaus: George Bar. Middenin het dorp op het Marktplatz kun je deze gezellige bar van eigenaar George eigenlijk niet missen. De meeste après skiërs bezoeken eerst de eerder genoemde Patschi om na een broodje kebab de avond in stijl af te sluiten bij George.

De volledige ranglijst staat op: www.apresskipoll.nl


Apresski.biz





Ingezonden persbericht