Politie Noord- en Oost Gelderland

|     |Vaassen-Opnieuw drie man opgepakt inzake bedreiging       |
|     |krakers                                                   |

De politie heeft dinsdagochtend 17 februari opnieuw drie mannen uit Vaassen aangehouden, op verdenking van bedreigingen en openlijk geweld tegen de bewoners van het oude postkantoor in Vaassen, in het afgelopen weekeinde. De mannen zijn 22, 24 en 31 jaar oud. In totaal zijn er in dit onderzoek zeven verdachten aangehouden.
Aan het einde van de dinsdagmiddag, zijn alle mannen op vrije voeten gesteld.
De officier van justitie beslist over de verdere vervolging van de verdachten.


De drie nieuwe verdachten worden, evenals de vier eerder aangehouden mannen, ervan verdacht, de aanwezige krakers in het oude postkantoor aan de Dorpsstraat in Vaassen te hebben bedreigd, één kraker te hebben mishandeld, meerdere ruiten van het pand te hebben vernield en een fles met een nog onbekende vloeistof bij het pand naar binnen te hebben gesmeten. Eén en ander vond plaats in de nacht van zaterdag op zondag 15 februari jl..


In dit onderzoek hield de politie de afgelopen dagen al vier andere Vaassenaren van 24 tot 27 jaar aan. Twee werden er aangehouden, in de nacht kort na de incidenten, beide andere op de maandagochtend jl..
De politie denkt met deze zeven Vaassenaren de belangrijkste verdachten te hebben aangehouden. Mochten uit het vervolgonderzoek nog meer verdachten naar voren komen, dan zullen ook die alsnog worden aangehouden.


-----------------------

(





(

---- --