Gemeente Amersfoort

Persbericht gemeente Amersfoort - dinsdag 17 februari 2009

Betaalbaar glasvezel voor bedrijven en organisaties in Amersfoort

Op donderdag 26 februari 2009 organiseert BreedNet samen met de gemeente Amersfoort een informatiebijeenkomst voor bedrijven en ondernemers over glasvezelaansluiting. De bijeenkomst is van 17:00 tot 19:00 uur in de Observant aan het Stadhuisplein 7. Het welkomstwoord zal worden gehouden door wethouder Arriën Kruyt. De bijeenkomst is voor zowel ondernemers met als zonder glasvezelaansluiting interessant.

Tijdens de bijeenkomst worden de innovatieve toepassingen van glasvezel uitgelegd. Zo kunnen bestanden met een glasvezelaansluiting 10 tot 200 keer sneller worden gedownload en verzonden dan per ADSL, SDSL, kabel of een draadloos netwerk. Ideaal als meerdere personen tegelijkertijd online zijn of als grote bestanden worden verzonden of binnen gehaald. Bijkomend voordeel is, dat met glasvezel aanzienlijke kostenbesparingen zijn te realiseren.

Meer mogelijkheden
In 2006 werd 'BreedNet Amersfoort' geïntroduceerd. BreedNet (dus zonder de toevoeging Amersfoort) is een vervolg hierop. Er zijn nu meer mogelijkheden dan voorheen, zoals internettelefonie, het digitaal koppelen van verschillende locaties en online videobeveiliging. Werd in eerste instantie alleen Amersfoort gedekt, met het huidige BreedNet zijn ook glasvezelverbindingen tot ver buiten Amersfoort mogelijk. BreedNet levert zelf geen aansluitingen of diensten, maar bundelt de vraag naar glasvezel waardoor de aanbieders van glasvezel met een scherp aanbod kunnen komen. Dit zijn Eurofiber, KPN, Priority, UNET en Ziggo. Tijdens de informatiebijeenkomst zijn meerdere van deze dienstenaanbieders aanwezig om hier meer over te vertellen.

Aan economische groei moet gewerkt worden. Juist in deze tijd is het van belang dat de gemeente Amersfoort de economie blijft stimuleren. BreedNet betekent een impuls voor de digitale infrastructuur van Amersfoort. Door BreedNet kunnen bedrijven en instellingen sneller, innovatiever en goedkoper werken. BreedNet maakt snel breedband toegankelijk en betaalbaar voor alle Amersfoortse bedrijven en instellingen. Dit geeft ook een impuls aan de economische en maatschappelijke innovatie.

Wethouder Arriën Kruyt: "Met BreedNet wil Amersfoort bedrijven en instellingen de kans geven om te innoveren en te groeien. Dat is voor de economie van deze stad zeer interessant. Daarbij is het ook mogelijk om zelf diensten aan te bieden op het netwerk. Bedrijven en instellingen kunnen nu uitzien naar een betaalbare glasvezelaansluiting."

Particulieren
Naast BreedNet zullen komende jaren ook alle huishoudens in Amersfoort worden voorzien van glasvezel in het project 'fiber-to-the-home'. Dit sluit perfect aan op het project BreedNet en is het sluitstuk van de volledige ´verglazing´ van Amersfoort.

Aanmelden
Meer informatie over BreedNet is te vinden op www.breednet.nl/amersfoort. Via deze site kan men zich ook aanmelden voor de bijeenkomst van 26 februari a.s. Deelnemen aan de bijeenkomst is gratis.

Noot voor de redactie,