Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Zwijndrecht, 13 februari 2009

ETA introduceert e-bookreader als studiemiddel

Als één van de eerste (theologische) scholen van Nederland biedt de Evangelische Theologische Academie haar studiemateriaal aan op een e-bookreader. Bij elke ETA-opleiding krijgen studenten nu voortaan de keus het studiemateriaal digitaal te ontvangen in combinatie met een e-bookreader. De ETA streeft er naar om door dit aanbod het onderwijs zo flexibel en toegankelijk mogelijk te maken, zodat studenten plaatsonafhankelijk kunnen studeren. Met name voor zendelingen en voor hen die veel reizen is deze oplossing een uitkomst.

Nieuwe techniek
Directeur Cees van Nes legt uit dat de ETA op zoek is naar 'studie-ondersteunend' gebruik van nieuwe technieken: "Sinds 2007 bieden wij ons studiemateriaal al digitaal aan op een USB-stick, maar de praktijk wijst uit dat het studeren achter een computerscherm minder aantrekkelijk is. Daarom zijn we gaan zoeken naar een andere methode. De keuze is gevallen op de Digital Reader 1000s van iRex Technologies. Dit is de eerste e-bookreader ter wereld met een 10,2 inch scherm dat geschikt is voor het lezen van A4 PDF documenten. Bovendien bevat het apparaat een stylus om aantekeningen mee te kunnen maken in documenten. Deze aantekeningen worden daarna opgeslagen samen met het document."

E-bookreader
Een e-bookreader maakt gebruik van 'digitale inkt' en wordt ook wel omschreven als 'digitaal papier'. Het grote voordeel van deze techniek is, dat de tekst haarscherp wordt weergegeven. Dit komt ook doordat er geen gebruik wordt gemaakt van achtergrond verlichting, waardoor het lijkt alsof je van echt papier leest.

Doelgroep
De ETA biedt onder andere een 5-jarige opleiding Bachelor Theologie aan via gestructureerd afstandsonderwijs. Studenten kunnen middels dit studieprogramma waar ook ter wereld theologie studeren, waardoor ook zendelingen hiervan gebruik kunnen maken. Voor deze groep is een e-bookreader een uitkomst, omdat ze nu niet meer 50 kilo aan studiemappen hoeven mee te nemen, maar alleen de e-bookreader van 500 gram! Daarnaast zijn veel van onze studenten voor hun dagelijks werk op reis en door middel van een e-bookreader kunnen zij bijvoorbeeld de treinreistijd benutten om te studeren.

Kennismakingspakket
Zij die geïnteresseerd zijn in de e-bookreader en het studiemateriaal van de ETA, kunnen via de webshop (www.eta.nl/Webshop) met korting een kennismakingspakket aanschaffen.

Meer informatie
Voor meer informatie over de e-bookreader en de studieprogramma's van de ETA, zie www.eta.nl/ebookreader of neem contact op met dhr. J van Nes: j.vannes@eta.nl