( BW)(MYSPACE/MOBILE-WORLD) MySpace Mobile lanceert nieuwe mobiele website

Business Editors

BARCELONA--(BUSINESS WIRE)--Feb 17, 2009-- MySpace blijft zich inzetten voor mobiel sociaal internet door ondersteuning van Palm- en Nokia Smart-toestellen aan te kondigen

MySpace, ‘s werelds belangrijkste sociale netwerk, heeft vandaag de lancering van een nieuwe, beter geïntegreerde en geoptimaliseerde mobiele website aangekondigd voor de 20 miljoen leden die elke maand wereldwijd haar mobiele website bezoeken. Daarnaast benadrukte MySpace bij de bijeenkomst haar blijvende inzet voor het mobiele sociale netwerk met plannen voor het ontwikkelen van nieuwe toepassingen voor Nokia in hun S60 internetplatform runtime-omgeving en Palm’s nieuwe webOS, als eerste beschikbaar op de Palm Pre. Met deze aankondiging verstevigt MySpace haar leiderschapspositie in de mobiele telefonie-branche, omdat dit het enige sociale netwerk zal zijn met toepassingen die worden ondersteund op alle smartphone-platformen die momenteel actief zijn op het gebied van mobiel sociaal netwerken: iPhone, Google Android, Sidekick, Nokia, Palm en BlackBerry.

“We willen dat onze gebruikers vanaf elk toestel toegang hebben tot MySpace”, aldus John Faith, vice-president en algemeen directeur van MySpace Mobile. "We zetten ons in voor het ontwikkelen van toepassingen voor platformen die volgens ons baanbrekend zijn, om onze gebruikers onderweg de best mogelijke MySpace-ervaring te bieden.”

MySpace lanceert deze week een geüpdatete versie van de MySpace Mobile website (m.myspace.com / wap.myspace.com), waarmee het nieuwe ontwerp van de wereldwijde site van het bedrijf wordt uitgebreid naar de populaire mobiele bestemming. De nieuwe mobiele website verbetert het uiterlijk en het gevoel van MySpace op de mobiele telefoon, waardoor het nog meer lijkt op de populaire online MySpace-ervaring. Nieuwe gebruikersinterface-elementen zijn geoptimaliseerd voor toestellen met schermformaten van 176 pixels breed (en groter). De mobiele website heeft het welbekende “MySpace blue” kleurenschema en bevat de mogelijkheid om het uploaden van foto’s via e-mail te configureren. Het nieuwe ontwerp is tevens gebaseerd op een volledig geüpdatete architectuur, waardoor de mobiele MySpace-ervaring snel kan groeien terwijl meer gebruikers m.myspace.com ontdekken. De nieuwe mobiele website wordt ondersteund in 13 talen en is beschikbaar in 29 landen.

MySpace zal volledig geïntegreerde toepassingen ontwikkelen voor zowel Palm’s nieuwe webOS als voor Nokia in hun S60 internetplatform runtime-omgeving. Het nieuws van vandaag komt kort na MySpace’s aankondiging tot het ondersteunen van The Symbian Foundation, waar het bedrijf zich bij aan zal sluiten om te helpen bij het creëren van een sociaal relevante context voor ontwikkelaars die gebruik maken van het platform.

CEO en mede-oprichter van MySpace, Chris DeWolfe, verzorgt de openingstoespraak van het Mobile World Congress op donderdag 19 februari om 9.00 uur lokale tijd in zaal 5 op de 3e verdieping in Auditorium 1. In combinatie met het congres organiseert MySpace later op de avond in Barcelona een concert onder de naam MySpace Secret Show, met twee lokale bands: Fangoria en Nena Daconte.

MySpace heeft in totaal wereldwijd 20 miljoen unieke gebruikers op het mobiele internet en toepassingen samen en meer dan 7 miljard hits (interne rapportage).

Over MySpace

MySpace is ’s werelds belangrijkste sociale netwerk voor het verbinden van mensen, inhoud en cultuur. MySpace maakt het voor haar wereldwijde gemeenschap mogelijk om het internet te ervaren door middel van een sociale lens door persoonlijke profielen, foto-sharing, professionele en virale video’s, blogs, mobiele telefonie, instant messaging, en ’s werelds grootste muziekgemeenschap te integreren. MySpace is de meest bezochte website in de Verenigde Staten en bevat een internationaal netwerk van meer dan 30 lokale gemeenschapssites in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa, Azië en Australië. Fox Interactive Media is een divisie van News Corporation. (NYSE:NWS) (NYSE:NWS.A) (ASX:NWS) (ASX:NWSLV).

Deze bekendmaking is officieel geldend in de originele brontaal. Vertalingen zijn slechts als leeshulp bedoeld en moeten worden vergeleken met de tekst in de brontaal welke als enige juridische geldigheid beoogt.

CONTACT:

MySpace
Amy Walgenbach, +1 415-293-9181
awalgenbach@myspace.com