Technische Universiteit Delft

High tech in de oudheid
door M&C

Op zoek naar onze verre voorouders ontdekken we iets vreemds. De oudste bouwwerken blijken namelijk te zijn gemaakt met gebruikmaking van een werkelijk weergaloze techniek - zo uitzonderlijk dat we nu, zelfs met de modernste technieken, nog niet in staat zijn deze bouwwerken na te maken. Wat is hier aan de hand?

18 februari 2009 | 20:15 uur
plaats: DOK, Vesteplein 100, Delft

door Bert Thurlings

Thurlings verdiepte zich in deze fascinerende zaken en moest concluderen dat de wetenschap helemaal nog niet zo veel weet als wat ze in de geschiedenisboeken meent te kunnen schrijven als vaststaand. Geen debat over de werkelijke ouderdom van bijvoorbeeld de Grote Piramide of het aantoonbare bestaan van transatlantische contacten vóór de komst van Columbus. Ook over high tech `onmogelijkheden', zoals de 1,5 miljoen kilo (!) wegende `man-made' bouwstenen in de tempel van Baalbek in Libanon wordt met geen woord gerept...

Thurlings schreef er twee boeken over: Wie schiep Egypte en Wie hielp de Mens? Op zijn website www.ancientmysteries.eu is het nodige aan bijzondere high tech in de oudheid te vinden. Tijd voor een kritische dialoog met nuchtere Delftse studenten!

Dr. ir. Bert Thurlings is electrotechnisch ingenieur werkzaam bij Philips en kritisch reiziger met een fascinatie voor techniek in de oudheid.

Toegang gratis

Meer info? www.sg.tudelft.nl

Laatst gewijzigd: 21 januari 2009