Gemeente Hulst


Persbericht - 30.01.2009

Heldere afspraken tussen dorps- & wijkraden en gemeente

Heldere afspraken over de contacten tussen de dorps- & wijkraden en de gemeente, dat is wat de gemeente Hulst wil. Om die reden is een concept verordening opgesteld waarin duidelijkheid wordt geschept over hoe er wordt samengewerkt.

De concept verordening is gebaseerd op de bestaande Inspraakverordening, aangevuld met de reacties welke de dorps- en wijkraden in 2008 naar voren schoven.
In de verordening worden concrete afspraken op een rijtje gezet. Zo wordt afgesproken dat er wederzijdse aanspreekpunten worden aangeduid en dat er jaarvergaderingen plaatsvinden en de wijze waarop actiepunten die daaruit voortkomen worden opgepakt. Ook de rol van de wijkwethouder komt aan de orde.
Niet onbelangrijk zijn de afspraken over de uitwisseling van informatie en adviezen. Zo geeft de verordening aan dat het college van burgemeester en wethouders bij de dorps- en wijkraden advies zal inwinnen over het voornemen tot en de uitvoering van beleidsplannen, inrichtingsplannen en beheersplannen die het algemeen belang van de kern/wijk treffen. Ook maakt de verordening duidelijk hoe er zal worden omgegaan met de adviezen.

Het concept is nu aan de afzonderlijke dorps- en wijkraden voorgelegd. Aan hen is verzocht hun zienswijze voor 2 maart 2009 kenbaar te maken. Ook de leden van de raadscommissie Samenleving hebben het document ontvangen. Om iedereen de gelegenheid te bieden hun visie op het stuk te geven, vindt op woensdag 18 februari 2009 een bijeenkomst plaats in gemeenschapscentrum De Warande te Sint Jansteen. De voorzitter van de raadscommissie Samenleving zal deze bijeenkomst leiden. De bijeenkomst vangt aan om 19.30 uur.

Het streven is vervolgens om de definitieve Verordening Dorps- en Wijkraden voor te leggen aan de raadscommissie Samenleving in haar vergadering van 18 maart 2009.

---

Gemeente Hulst stafafdeling - Communicatie
Micaëla Van Bunder (gemeentevoorlichter)
Tel : 0114-389136
Gsm : 06-51427331
Fax : 0114-314627
Email: communicatie@gemeentehulst.nl