Voedingcentrum


Voedingscentrum op de Negenmaandenbeurs

Het Voedingscentrum neemt van 18 t/m 22 februari deel aan de Negenmaandenbeurs in Amsterdam RAI. Dit evenement biedt informatie en activiteiten voor iedereen die een kindje verwacht of net heeft gekregen.

Het Voedingscentrum heeft twee stands op de Negenmaandenbeurs. De eerste stand is speciaal voor moeders die willen voeden of kolven. De inrichting is praktisch en comfortabel, zodat moeders er in alle rust kunnen verblijven. Vragen over borstvoeding kun je hier ook stellen. Het Voedingscentrum staat samen met andere organisaties (Vereniging Borstvoeding Natuurlijk, La Leche League, Nederlandse Vereniging van Lactatiekundigen) klaar om alle vragen te beantwoorden. De tweede stand is de infostand, hier kom je alles te weten over voeding voor kinderen en je eigen voeding tijdens de zwangerschap.

Workshop 'Baby Move It!'

Bewegen met je baby? In een gratis workshop laten we zien hoe dat moet. Samen met het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) en Stichting Kinderopvang Nederland (SKON) geven we tips om met jonge kinderen te bewegen en te spelen. Jij en je kind doen actief mee. Ook musicalster Kim-Lian van der Meij maakt samen met dochter Ronja haar opwachting op het podium. Onder leiding van een docent kunnen ouders en babyâs meedoen aan de workshop âBaby Move It!â Bij inschrijving krijg je een leuke verrassing voor jou en je baby. Aanmelden kan bij onze infostand (nummer 08.402).

Foto met je baby

De intimiteit van een voedende moeder met kind wordt door fotograaf Olaf Posselt op een speciale manier vastgelegd. Geef je borstvoeding en neem je je kindje mee naar de beurs? Meld je dan bij de infobalie van de borstvoedingsstand (nummer 08.404) aan voor deze gratis fotoshoot. Je ontvangt de foto digitaal per mail. Op de openingsdag worden ook opnames gemaakt voor een film over borstvoeding. Moeders die dat leuk vinden kunnen hier iets vertellen over hun eigen ervaringen.

Gratis voor ouders

Bij onze infostand liggen gratis tijdschriften over borstvoeding en jonge kinderen. In de glossy âBV Borstvoedingâ lees je alles over het voeden, het eerste contact met je baby, huilen en troosten, mode en lingerie, en nog veel meer. Het magazine âSmakâ is voor ouders met opgroeiende kinderen en staat vol leuke tips over voeding, bewegen en spelen.