Gemeente Vlaardingen


Plaatsing van de Twist

11 februari 2009

Op woensdag 18 februari wordt de Twist, de brug over de Vlaardingse Vaart, op zn plaats getakeld. De plaatsing van de Twist wordt een waar schouwspel.

Vanaf s ochtends 6.00 uur wordt de brug op trailers geplaatst, die vervolgens de brug naar de waterkant rijden. De werkzaamheden duren de hele dag. Iedereen is welkom om te komen kijken naar de werkzaamheden.

Vanaf 11.00 uur wordt het voor het publiek het meest aantrekkelijk, dan volgt het spel met kranen en het ponton. Om een goed zicht te hebben wordt aangeraden aan de kant van het voormalig Holy-ziekenhuis te gaan staan.

Watersportweg gestremd
In verband met de verplaatsing van de brug naar de kade is de Watersportweg op woensdag 18 februari van 08.00 uur tot 09.00 uur afgesloten voor verkeer. Ook het Jaagpad op de Boezemkade wordt tijdelijk afgesloten. Overige omleidingen worden aangegeven middels verkeersborden.

De Twist
Begin 2005 is bij drie architectenbureaus de vraag uitgezet om een ontwerp te maken voor een brug. Zoals het college van B&W het destijds formuleerde: een kunstige, mooie brug . Na een zorgvuldige afweging is gekozen voor het ontwerp van het architectenbureau West8 te Rotterdam. Een gerenommeerd bureau dat ook internationaal ruim aan de weg timmert met bijvoorbeeld projecten in Madrid, Londen en Mallorca. De Twist heeft een krachtige uitstraling.

De brug is niet slechts een verbinding tussen de Holywijken en de Broekpolder maar gaat deel uit maken van de regionale fietsroutes.