Politie Hollands Midden

Persberichten 18/02 ochtend

Regio, 18-02-2009

Katwijk Inbrekers op pad? De politie heeft dinsdag 17 februari rond 23.55 uur twee mannen uit Leiden van 18 en 19 jaar aangehouden na verdachte omstandigheden en het in het bezit hebben van inbrekerswerktuig. De politie kreeg een melding van gestommel bij een woning aan de Zeester. De agenten troffen daar voor zover vannacht gezien kon worden, niet onregelmatigs aan. Op de Visserijkade stuitte de politie op een auto met daarin de mannen. Voor de politie geen onbekenden. Ze waren eerder voor inbraken met politie en justitie in aanraking geweest. In de auto lagen meerdere voor inbraak geschikte werktuigen. De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten.

Leiden Aangehouden voor vernielen ruiten De politie heeft dinsdag 17 februari rond 23.30 uur een 27 jarige man uit Leiden aangehouden die bij een kantoor aan de Langegracht ruiten had vernield met een kettingslot. Een getuige maakte daar melding van. Verder is het vermoeden dat de man ook verantwoordelijk is voor het vernielen van een aantal ruiten van het gebouw van de NUON aan het Papagaaisbolwerk. Die vernieling vond eveneens rond dat tijdstip plaats. De verdachte zit nog voor het onderzoek vast.

Bodegraven Inbraak cafetaria Woensdag 18 februari werd ingebroken in een cafetaria aan de Vromade. Een ruit van de zaak werd vernield waarna een sigarettenautomaat van de muur werd getrokken. Deze werd buiten beschadigd teruggevonden. Het is nog niet bekend of er ook sigaretten of andere goederen zijn gestolen. De politie doet onderzoek.

Gouda Politie neemt rijbewijs in De politie heeft het rijbewijs ingenomen van een 21 jarige automobilist uit Waddinxveen. Hij onttrok zich aan een verkeerscontrole op de Burgemeester Jamessingel door een stopteken te negeren en zijn snelheid te verhogen. Op het Crabethpark wist de politie hem alsnog te controleren. Er bleek drank in het spel te zijn. Hij werd dan ook aangehouden en er volgde een ademanalyse. De uitslag hiervan was 615 ug/l. De limiet in het verkeer voor deze beginnend bestuurder is 90 ug/l. Naast het innemen van zijn rijbewijs maakt de politie proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding fietsdieven De politie heeft twee 15 jarige jongens uit Gouda verhoord over het stelen van een fiets van een inwoner van Gouda. Deze man zette zijn fiets dinsdag 17 februari op de Markt op slot en ontdekte rond 14.55 uur dat deze gestolen was. In zijn ooghoeken zag hij één van de aangehouden jongens op zijn fiets rijden en zette de achtervolging op hem in. Op de Walestraat wist hij hem vast te pakken en over te dragen aan de politie. Deze hield de jongen aan. Het bleek dat hij de diefstal niet alleen had gepleegd. Zijn maat werd nog dezelfde over de diefstal verhoord. Uit dat verhoor kwam naar voren dat ze op zoek gingen naar een fiets om deze te stelen en te verkopen. De verdachten zijn na hun verhoor weer in vrijheid gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.

Gouda Aanhouding voor bezit verboden wapen De politie heeft dinsdag 17 december rond 13.15 uur in het park Willem Vroesentuin een 14 jarige jongen uit Gouda aangehouden omdat deze in het bezit was van een balletjespistool. Agenten ontdekten het wapen bij een controle van een groepje , dat zich ophield in het park. Een balletjespistool lijkt zoveel op een echt vuurwapen, dat het geschikt is voor afdreiging en bedreiging en verboden is bij de Wet Wapens en Munitie. De jongen verklaarde dat hij het speeltuig in Duitsland had gekocht. Zijn ouders hadden hem verboden het op straat mee te nemen. De politie heeft het wapen in beslag genomen en maakt proces-verbaal op voor verboden wapenbezit. De jongen is na zijn verhoor weer in vrijheid gesteld.