Politie Utrecht

Persberichten stad Utrecht, 09.15 uur

Utrecht, 18-02-2009

Overval

UTRECHT In de nacht van dinsdag 17 op woensdag 18 februari vond op een horecagelegenheid aan het H. J. Schimmelplein een overval plaats. De verdachte werd aangehouden.

Rond 01.05 uur kwam een man een horecagelegenheid aan het Schimmelplein binnen. Hij eistte geld en greep dat uit de handen van een medewerker. Tevens liep de man naar een aantal bezoekers en bedreigden hen ook. Toen geroepen werd dat de politie gebeld was, rende de man weg. Hij werd door personeel van de zaak tegengehouden en vastgepakt. Ter plaatse troffen agenten een 33-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aan. De man werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De politie onderzoekt wat er precies is gebeurd.

Man aangehouden

UTRECHT De politie heeft dinsdagavond na een achtervolging een man aangehouden omdat hij onder invloed in zijn auto reed.

Tijdens de surveillance zagen agenten omstreeks 23.45 uur een bestuurder met hoge snelheid over de Van Heuven Goedhartlaan rijden. Ter hoogte van de Beneluxlaan reed de automobilist door het rode verkeerslicht. De agenten gaven de automobilist een stopteken, maar hier gaf de man geen gevolg aan. Zelfs toen de agenten naast de auto gingen rijden en aangaven dat hij moest stoppen reed hij gewoon door. Ter hoogte van de Bijnkershoeklaan verminderde de hij vaart en keerde bij een vluchtheuvel.

Omdat hij een stuurfout maakte, kwam hij tussen de vluchtheuvel en het trottoir stil te staan. De 31-jarige man uit Utrecht stapte meteen uit en verklaarde aan de agenten dat hij niet gereden had. Hij werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. Hier weigerde hij mee te werken. Hij wilde geen blaastest afleggen. Omdat de man niet mee wilde werken kreeg hij een rijontzegging van 24 uur opgelegd.

Vrouwen aangehouden voor diefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de St. Jacobsstraat heeft de politie dinsdagmiddag twee vrouwen aangehouden omdat zij voor ruim 500 euro aan kleding hadden gestolen.

De beveiliging van de winkel zag omstreeks 16.20 uur dat twee vrouwen samen een groot aantal kledingstukken meenamen de paskamers in. Na enige tijd kwamen de dames de pashokjes uit met maar vier kledingstukken. Deze werden netjes in de rekken gehangen. De rest van de kleding hadden zij in hun tassen gestopt.

De beveiliging hield de vrouwen, 18 en 21 jaar beiden uit Soest, aan. De ter plaatste gekomen politie nam het tweetal voor verhoor mee naar het bureau. Hier bleek dat alle gestolen kleding vernield was door het verwijderen van de beveiligingslabels.

Auto-inbreker aangehouden

UTRECHT Op de Mariaplaats vond dinsdagmiddag een auto-inbraak plaats. De verdachte werd door een getuige aangehouden.

Een getuige zag omstreeks 14.10 uur een man zich verdacht gedragen tussen autos die geparkeerd stonden aan de Mariaplaats. Op een gegeven moment zag de getuige dat de man een auto opende. Hierop greep hij in en hield de 21-jarige auto-inbreker uit Utrecht op heterdaad aan. De gewaarschuwde politie nam de Utrechter voor verhoor mee naar het bureau.

Gewapende overval

UTRECHT Bij een horecagelegenheid aan het Ondiep vond dinsdagavond een gewapende overval plaats.

Rond 21.40 uur kwamen drie personen de horecagelegenheid binnenlopen. Direct eisten zij onder bedreiging van, vermoedelijk een vuurwapen en een mes, geld van een medewerker van de zaak. Na de overval renden de daders weg richting de Royaard van den Hamkade. De politie is een onderzoek gestart en vraagt getuige(n) contact op te nemen met het bureau Utrecht noord op telefoonnummer, tel.: 0900 88 44.

Controle

UTRECHT Dinsdag 17 februari heeft de politie in de omgeving van de automarkt en de Biltse Rading een controle uitgevoerd. Hierbij werden 15 bekeuringen uitgeschreven voor bestuurders die de verplichte rijrichting niet volgden. Later schreef de politie 18 bekeuringen uit voor bestuurders met een aanhangwagen die niet in orde was. Een groot deel van de gecontroleerde aanhangwagens remde niet of onvoldoende.