Politie Utrecht

Persberichten Lekstroom, 10.40 uur

Utrecht, 18-02-2009

Vervolgonderzoek aanhouding autokrakers

(Zie persberichten district Lekstroom d.d. 16-02-2009: Autokrakers)

HOUTEN/IJSSELSTEIN De politie verdenkt de twee mannen van 18 en 21 jaar uit Utrecht, die zondag 15 februari in Houten zijn aangehouden op verdenking van een inbraak in een auto op de Blauwgras in Houten, van nog meer zaken.

Het gaat onder meer om een inbraak in een bedrijf aan de Kasteellaan in IJsselstein, gepleegd in de nacht van 3 op 4 januari 2009. Hierbij is getracht de aanwezige kluis open te breken. De andere zaak betreft een inbraak in een bedrijf op vrijdag 16 januari 2009 aan de Duwboot in Houten. Daar lukte het wel om de aanwezige kluis met daarin geld weg te halen. Daarnaast houdt de politie de twee verantwoordelijk voor een poging tot inbraak in een bedrijf aan de Stellingmolen in de nacht van 23 op 24 januari 2009 en in een bedrijf aan Het Rond in de nacht van 7 op 8 februari 2009.

Aan de hand van aangetroffen DNA-sporen konden zaken aan de twee verdachten worden gekoppeld. De twee Utrechters zitten in voorarrest en worden woensdag 18 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris in Utrecht. Het onderzoek tegen hen wordt voortgezet.

Vuurwapen

HOUTEN Een groepje jongeren ging er op dinsdagavond 17 februari vandoor. Eén van hen gooide een wapen weg.

Rond 19.15 uur zag een motoragent een groepje van zes jongens op de Stellingmolen in het winkelcentrum net achter de toegangsdeuren staan. Bij het zien van de agent renden de jongeren weg het winkelcentrum in. De agent reed om en ging vanaf de andere kant het winkelcentrum in. Hij zag daar de jongens weer lopen en bij het zien van de motoragent rende nu één van hen weg. De agent ging achter hem aan en zag dat hij een voorwerp in een prullenpak gooide. De agent hield de jongen, 17 jaar oud en afkomstig uit Houten, staande en zij gingen terug naar de prullenbak. Daaruit haalde de agent een nepvuurwapen, waarna hij de jongen aanhield. Het wapen werd in beslag genomen.

De jongen werd naar het politiebureau overgebracht en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Vrouw mishandeld

IJSSELSTEIN Een vrouw werd op dinsdag 17 februari door een man op straat mishandeld. Hij werd aangehouden.

Een 24-jarige vrouw uit IJsselstein sprak op dinsdagavond af met een bekende van haar om een boek naar hem terug te brengen. Zij nam de tram en stapte op de Weegbree uit. Toen zij over de Weegbree liep, zag zij dat de man haar tegemoet kwam lopen. Zij gaf hem het boek en liep terug naar de tramhalte. Hij liep mee en er ontstond tussen hen een woordenwisseling. Daarop werd de man boos, pakte haar bij haar nek beet en duwde haar vervolgens weg. Om een verdere confrontatie te voorkomen, rende de vrouw weg het park in.

Even later, buiten het park, werd zij ingehaald door de man. Hij pakte haar weer beet, gooide haar op de grond en sloeg haar. Toen het slachtoffer om hulp begon te schreeuwen, ging de verdachte ervandoor het park in.

Het slachtoffer deed aangifte van mishandeling. Agenten gingen naar de woning van de verdachte, een 25-jarige man uit IJsselstein. Hij werd aangehouden, naar het politiebureau overgebracht en voor nader onderzoek ingesloten.

Snelheidscontrole

IJSSELSTEIN Een automobilist raakte op dinsdag 17 februari zijn rijbewijs bij een snelheidscontrole kwijt.

De politie hield van 14.30 uur tot 15.15 uur een snelheidscontrole op de Baronieweg. Dertien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km/u. Een 41-jarige automobilist uit IJsselstein maakte het wel heel bont. Hij reed 109 km/u en kreeg een proces-verbaal voor een gecorrigeerde snelheid van 105 km/u. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Auto tegen betonnen duiker

VIANEN Een automobilist raakte op dinsdag 17 februari gewond bij een ongeval.

Rond 06.05 uur nam reed een 78-jarige automobilist uit Kesteren over de Rijksweg A27, komende uit de richting van Breda. Hij nam de afslag Vianen/Hagestein. Aan het eind van de afrit moest hij rechts afslaan, maar hij reed kennelijk zonder te remmen rechtdoor de berm en vervolgens tegen een betonnen duiker.

Het slachtoffer raakte zwaargewond en werd per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. Daar werd hij met onder andere gebroken ribben en een hersenschudding opgenomen.