Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Verkeerssituatie rondom de Archipel een stuk veiliger

Enige tijd geleden werd de deelgemeente Feijenoord benaderd door Piet van Genderen, directeur van school de Archipel aan de Jan Ligthartstraat in Vreewijk. Dit is een openbare school voor speciaal onderwijs met leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 12 jaar. Veel van de leerlingen worden dagelijks gebracht en gehaald met de taxi en dat leidt vaak tot verkeersopstoppingen, enorme parkeerdruk en gevaarlijke verkeerssituaties.

Dat er iets moest gebeuren, daarover waren alle partijen het eens. In samenwerking met de deelgemeente is vervolgens op zoek gegaan naar een oplossing voor de ontstane problemen. Besloten werd om een in- en uitrit te realiseren, evenals een aantal extra parkeervakken zodat het brengen en afhalen van leerlingen een stuk soepeler zou verlopen.

Afgelopen vrijdag werd de nieuwe verkeerssituatie feestelijk in gebruik genomen. René Kronenberg, dagelijks bestuurder van de deelgemeente Feijenoord en een leerling van de Archipel mochten als eersten gebruik maken van de in- en uitrit en reden in een taxi symbolisch een lint door. Niet alleen de Archipel profiteert van de nieuwe situatie, ook het wijktheater Feijenoord zal in de toekomst gebruik maken van de nieuwe parkeervakken zodat de parkeerdruk in het gebied zal afnemen.

Archipel
(foto deelgemeente Feijenoord)