NVA


Persbericht
Amersfoort, 17 februari 2009

Federatie FIDIN ondersteunt kamervragen inzake
koppelverkoop banken

Federatie FIDIN, het federatieve samenwerkingsverband van NBVA en NVA, heeft in december aandacht gevraagd bij de VVD Kamerfractie voor het fenomeen koppelverkoop door banken. Kamerleden Elias en Weekers stellen hierover kamervragen die Federatie FIDIN van harte ondersteunt.

Leden van NBVA en NVA worden regelmatig geconfronteerd met het feit dat banken hun klanten alleen krediet willen verstrekken onder voorwaarde dat ook de verzekeringsportefeuille bij de bank wordt ondergebracht. Federatie FIDIN vindt deze koppelverkoop door de banken een vorm van oneerlijke concurrentie die niet in het belang is van de consument noch van haar leden. FIDIN heeft dit daarom in december 2008 onder de aandacht gebracht van de Tweede Kamer. De kamervragen die Kamerleden Elias en Weekers hier nu over stellen ondersteunt FIDIN van harte. Het is de inzet van FIDIN deze vorm van ongewenste koppelverkoop een halt toe te roepen.

FIDIN heeft begrepen dat koppelverkoop intussen ook onderwerp van onderzoek is voor de Europese Commissie, omdat zij van mening is dat deze praktijk mogelijk de mobiliteit van consumenten beperkt en daarmee concurrentie verzwakt. Verwacht wordt dat het onderzoek, dat september 2008 is gestart, in juni 2009 wordt afgerond.

Noot voor redactie (