Gemeente Nuenen


Zilveren erepenning voor J. Sterenborg van REVAK

Na 21 jaar voorzitterschap bij de REVAK, Revalidatie- en Reactiveringszwemvereniging te Nuenen neemt de heer J.T.H.M. Sterenborg afscheid van deze bestuursfunctie. Zijn laatste bestuursvergadering werd gehouden bij hem thuis aan het adres Andriesplein 20 te Nuenen op maandagavond 16 februari 2009 om 20.30 uur. Hij ontving daar vanwege zijn langdurige verdiensten bij zijn afscheid als voorzitter de zilveren erepenning van de gemeente Nuenen, uit handen van burgemeester mr. W.R. Ligtvoet.

De heer J.T.H.M. Sterenborg heeft op verschillende terreinen jarenlange verdiensten opgebouwd, te weten bij:

Revalidatie- en Reactiveringszwemvereniging (REVAK) Nuenen:

Hier is hij ruim 25 jaar lid, 23 jaar bestuurslid en 21 jaar voorzitter (1987-heden) geweest. Als voorzitter van het bestuur is hij lange tijd de eindverantwoordelijke geweest over de gang van zaken binnen de REVAK. Hij leidde bestuursvergaderingen en onderhield contacten met het externe netwerk van de REVAK.. Behalve inspirerend initiator, stak hij ook zelf nadrukkelijk de handen uit de mouwen. Zwemvereniging REVAK is opgericht in 1972 en heeft ca. 440 leden en ca. 100 vrijwilligers voor begeleiding in het zwembad. De opzet van de vereniging is nog steeds dezelfde als bij de oprichting: mensen de gelegenheid bieden om op medische indicatie - voor korte of langere tijd - te bewegen in extra verwarmd water. De leden van REVAK zijn merendeels lichamelijk en geestelijk gehandicapt en gaan voor hun gezondheid zwemmen in extra verwarmd water. Rond en in het zwembad zijn voldoende faciliteiten en vrijwilligers aanwezig om te leden van dienst te zijn. Zo is er een 'til-lift' aanwezig voor leden die niet zelfstandig te water kunnen.

Verdere activiteiten te Nuenen:

De heer Sterenborg is in 1971 de oprichter en daarna gedurende 3 jaar voorzitter geweest van de oudercommissie van de LHNO St.Agnesschool te Nuenen.

Gedurende 27 jaar, van 1976 tot 2003, was hij tevens lector en voorganger bij wekelijkse vieringen binnen een kerkelijke gemeenschap te Nuenen.

Tijdens de lintjesregen in 2006 mocht de heer Sterenborg al een Koninklijke Onderscheiding in ontvangst nemen. Het gemeentebestuur van Nuenen heeft nu bij zijn afscheid als voorzitter van de REVAK de gemeentelijke erepenning in ZILVER aan de heer Sterenborg toegekend en geeft daarmee waardering en erkentelijkheid aan, voor de bijzondere jarenlange inzet en verdiensten voor de totale Nuenense gemeenschap in het algemeen en binnen de REVAK in het bijzonder.