KNWV

Nieuwsbericht Topzeilen

18-2-2009

Mandy Mulder uitgeroepen tot sportvrouw 2008

Op donderdag 12 februari is zeilster Mandy Mulder uitgeroepen tot sportvrouw 2008 in de gemeente Westland. In de categorie sportvrouw waren de volgende sporters genomineerd:

- Judy Middelburg, Nederlands kampioen 1.500 meter indooratletiek
- Mandy Mulder, Zilveren medaille op de Olympische Spelen zeilen
- Arantxa Rus, Winnares Australian Open voor de jeugd tennis

Uiteindelijk ging Mulder er met de prijs vandoor. Het juryrapport luidde als volgt: Op zondag 17 augustus 2008 schreef Mandy Mulder geschiedenis. Bij de Olympische Spelen in Beijing werd, samen met Annemieke Bes en Merel Witteveen, een zilveren medaille gewonnen bij het zeilen in de Yngling klasse. Hoewel het hier gaat om een
teamprestatie heeft de jury geoordeeld dat de weg om te komen tot deze uitzonderlijke sportprestatie ook een individuele prestatie is geweest. Vandaar ook de terechte nominatie in de categorie sportvrouw.

Het winnen van een medaille bij het grootste en meest aansprekende sportevenement ter wereld, de Olympische Spelen, is een prestatie van wereldformaat. Het is het hoogst haalbare voor elke sporter. Om dit te bereiken is een ijzeren discipline en een enorm doorzettingsvermogen nodig, naast een grote dosis talent. Mandy Mulder heeft aangetoond over al deze eigenschappen te beschikken. Door het halen van een zilveren medaille heeft Mandy de gemeente Westland mondiaal op de kaart gezet en zich daarmee een waardig ambassadeur getoond voor de gemeente Westland.