Gemeente Vlaardingen


Vlaardingse stadsspeld voor de heer C. Wapenaar

18 februari 2009

De heer C. Wapenaar (88 jaar) heeft op dinsdag 17 februari 2009 de Vlaardingse Stadsspeld uitgereikt gekregen door burgemeester T.P. J. Bruinsma. De uitreiking vond plaats tijdens de repetitieavond van het Gemengd Koor Holy waar de heer Wapenaar, na 25 jaar, afscheid nam als penningmeester.

De heer Wapenaar werd in 1983 lid van het koor en in 1984 nam hij de taak van penningmeester op zich. Hij heeft in deze 25 jaar alles zonder moderne hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld een rekenmachine of computer uitgerekend maar gewoon uit het hoofd.

Het Gemengd Koor Holy werd opgericht op 13 januari 1970 in een nieuwe wijk in opbouw, waarin ook het verenigingsleven nog van de grond moest komen. In de afgelopen jaren heeft het koor vele optredens verzorgd in verzorgings- en ziekenhuizen, en ook medewerking verleent aan diverse kerkdiensten in Vlaardingen en daarbuiten. Het koor bestaat nu uit 65 leden.

Daarnaast is de heer Wapenaar ook penningmeester geweest van de Federatie van Vlaardingse Zangverenigingen. Hij deed dit 15 jaar tot opheffing van de Federatie.

Voor zijn jarenlange inzet en getoonde maatschappelijke betrokkenheid hebben burgemeester en wethouders van Vlaardingen besloten de heer Wapenaar de Stadsspeld toe te kennen.