ABVAKABO FNV

Directeuren van twee Zeeuwse ziekenhuizen stappen op

De commotie over de voorgenomen fusie speelde een rol bij het besluit van de directeuren. Ondanks grote twijfel, wilden de Raden van Bestuur van de ziekenhuizen in Vlissingen en Goes een fusie doorzetten. Zij liepen daarmee vooruit op het besluit van de NMA die hier nog een oordeel over moest vellen. Daarnaast werd er structureel slecht gecommuniceerd, bleven meldingen over onverantwoorde besluiten van de Raad van Bestuur zonder gehoor en loopt de werkdruk op door leegloop. Bovendien lopen de financiële tekorten de spuigaten uit.

ABVAKABO FNV niet gerust op de toekomst

ABVAKABO FNV is blij met de doorbraak, maar nog niet gerust op de toekomst van de ziekenhuizen. Het opstappen van de Raad van Bestuur is voor ABVAKABO FNV een eerste stap, maar er moet nu pas echt gekeken worden naar hoe de toekomst van de ziekenhuizen en het personeel veilig gesteld kunnen worden.

Vorig jaar zegden ABVAKABO FNV en het personeel in Vlissingen het vertrouwen in de Raad van Bestuur al op. In Goes is tevens de cliëntenraad opgestapt omdat zij geen vertrouwen meer had in de Raad van Bestuur.

Personeelsbijeenkomst ziekenhuis Walcheren

Afgelopen woensdag 11 februari organiseerde ABVAKABO FNV een personeelsbijeenkomst voor het ziekenhuis Walcheren in Vlissingen. Personeel en betrokken bonden overhandigden een zwartboek aan de gedeputeerde van de provincie Zeeland met de redenen waarom zij het vertrouwen in de Raden van Bestuur hebben opgezegd. Naast het zwartboek overhandigden de vakbonden een samenvatting van reacties op het meldpunt http://www.zorgeninzeeland.nl. Op dit door de bonden opgerichte meldpunt hebben burgers, patiënten en personeelsleden in korte tijd honderden reacties over de zorg in Walcheren achtergelaten.