Dienstenbond CNV

Nieuws

18 februari 2009

Goede verbetering voor jongere medewerkers Supermarkt!

In de laatste cao heeft CNV Dienstenbond afspraken gemaakt over beloning van jongeren. Want, de discriminerende jeugdlonen zijn oneerlijk en niet uit te leggen.

Daarom is er een eerste stap gemaakt in het afschaffen van jeugdlonen: per 1 januari 2009 wordt een functiejaar voor 18 jaar en per 1 januari 2010 wordt een tweede functiejaar voor 19 jaar voor de groepen B, C en D toegekend. Het komt er dan op neer dat deze groep jongeren in 2009 en 2010 een extra loonsverhoging krijgt van 1,34%.

Op deze manier krijgen medewerkers die al wat langer in de winkel werken ook een beloning voor hun ervaring. Uiteraard zijn we er dan nog niet, in het komende cao-overleg willen we nog verder gaan in het afschaffen van de leeftijdsgebonden lonen en werk belonen op basis van ervaring.

Data om in de gaten te houden als het om je loon gaat:
* Tot je 23e: je verjaardag! Dan krijg je namelijk een schaal erbij op je verjaardag!

* De datum dat je in dienst bent gekomen; na een jaar krijg je als je 18 of ouder bent, ervaringsschalen erbij. Kijk in het bijgaande cao-boekje bij welke leeftijden dat hoort.

* 1 januari 2009: als je dan één jaar of meer ervaring hebt en je bent 18 jaar, krijg je er een ervaringsjaar bij.
* Februari 2009: nu kan je op je loonstrookje je loonsverhoging terugzien, maar ook of je in de juiste ervaringsschaal zit.
* 1 juni 2009 (of 18 mei 2009 voor periodeloners): 3,5% loonsverhoging!

* 1 januari 2010: als je dan twee jaar of meer ervaring hebt en je bent 19 jaar, krijg je er ook een ervaringsjaar bij.

CNV Dienstenbond heeft lang moeten duwen en trekken bij werkgevers om een begin te kunnen maken met de afschaffing van jeugdlonen. Als eerste heeft CNV Dienstenbond dat twee jaar gelden al op de agenda gezet. En nu is dat, dankzij de leden ook gelukt. De komende jaren zullen wij verder gaan in het afschaffen van jeugdschalen.

I-Pod
Maak je collega ook lid, zeker als zij jonger dan 23 zijn, want dit zijn afspraken die hen rechtstreeks raken. Met meer, bereiken we meer! Wanneer je tenminste drie collega's lid maakt, krijg je van ons een I-pod-shuffle kado!
Wist je dat CNV Dienstenbond de goedkoopste vakbond is met het uitgebreidste dienstenpakket? Bij het lidmaatschap krijg je een gratis rechtsbijstandsverzekering, zodat de oude opgezegd kan worden. Dat scheelt al gauw EUR 150,- op jaarbasis! Zie ook de folder die meegestuurd is!

Voor vragen en/of opmerkingen, kunt u contact opnemen met de bestuurder, Fedde Monsma Telefoon: 023 - 5651052 of e-mail: f.monsma@remove-this.cnvdibo.nl