Nieuw-Vlaamse Alliantie


Milquet bewijst: afrit Vlaanderen, uitrit crisis (18/02/09)

Vice-premier en cdH-voorzitster Joëlle Milquet levert vandaag het zoveelste bewijs dat de Vlamingen geen enkele hoop moeten stellen in het Belgische niveau om ons uit de gigantische economische crisis te trekken. Vlaanderen moet dringend zelf het heft in handen kunnen nemen.

Vandaag laat Milquet in Het Laatste Nieuws immers noteren dat er wat haar betreft geen geld naar Opel mag gaan. Voor N-VA-volksvertegenwoordigers Jan Jambon en Jan Peumans is dit een hardvochtige en schokkende uitspraak.

Jan Jambon: Het is godgeklaagd dat uitgerekend een Franstalige toppolitica dit durft te zeggen, terwijl de Vlamingen nog altijd massaal de schulden aan het betalen zijn ten gevolge van de gigantische overheidssteun aan de ter dood veroordeelde Waalse industrieën van het verleden. Nu een Vlaamse industrie die wel degelijk nog een toekomst heeft, naar de overheid kijkt voor steun, nu laat België het volledig afweten. Ook KBC werd op deze manier al door het Belgische niveau in de steek gelaten.

Jan Peumans: Dit bewijst nog maar eens dat de N-VA-slogan Afrit Vlaanderen, uitrit crisis de nagel op de kop slaat. Willen we uit deze economische crisis geraken, dan moeten we resoluut voor een sterker Vlaanderen kiezen. De Vlamingen hebben geen enkel heil meer te verwachten van het federale niveau. Daar is het immers immobilisme troef en de Franstaligen blokkeren elk beleid dat Vlaanderen zou kunnen helpen om uit de crisis te geraken.

Jan Jambon zal vice-premier Milquet hierover interpelleren in de Kamer. Jan Peumans zal hierover tussenkomen in het plenaire debat in het Vlaams parlement.

Auteur:
Jan Jambon, N-VA-fractieleider Kamer
Jan Peumans, N-VA-fractieleider Vlaams parlement

Meer informatie:
Contactpersoon: Jeroen Overmeer, woordvoerder
Telefoon: 02/219 49 30
Fax: 02/217 35 10
E-post: jeroen.overmeer@n-va.be
Url: www.n-va.be