SC Multimedia start Engelstalige nieuwsshow samen met ANP

18/02/2009 15:29

SC Multimedia Nederland BV

Amsterdam, 18 februari 2009: SC Multimedia Nederland BV en het ANP lanceren XM News, een Engelstalig nieuwsprogramma dat vanaf 18 februari op werkdagen te zien zal zijn via CompassTV.nl.

Het XM News brengt kijkers elke middag in vijf tot zeven minuten op de hoogte van het belangrijkste Nederlandse nieuws. Het programma wordt elke werkdag aangeboden vanaf één uur 's middags en is daarna op elk gewenst tijdstip te zien. Nieuwslezer en het gezicht van XM News is de Amerikaans-Nederlandse Gregory Shapiro.

"Het ANP ontwikkelt zich van centrale nieuwsbron voor Nederlandse media steeds meer tot een informatieplatform voor de zakelijke markt. We willen graag ook internationale bedrijven, waar Engels de voertaal is, met onze content bereiken. Met XM News is dat een perfect fit", aldus Rob Jacobs, directeur Verkoop & Marketing van ANP.

XM News komt tot stand door een exclusieve samenwerking tussen SC Multimedia Nederland BV en het ANP. De productie is volledig in handen van SC Multimedia BV, dat hiervoor gebruikt maakt van de uitgebreide dagelijks aangevulde videodatabase van het ANP.

Maged Fahmy, directeur van SC Multimedia: "Als internationale inwoner van Nederland vind ik het noodzakelijk dat iedereen toegang heeft tot kennis over lopende zaken en het nieuws in Nederland. Onze samenwerking met het ANP geeft ons de mogelijkheid informatie op hetzelfde niveau te leveren aan de internationale gemeenschap als op het niveau dat een Nederlander krijgt."

Het XM News is niet alleen de ideale dagelijkse samenvattting voor alle internationaal ingestelde inwoners en bedrijven van Nederland, maar ook voor op Nederland gerichte inwoners en bedrijven en diensten in het buitenland. Toegang tot het nieuwsprogramma kan worden verkregen middels een digitaal abonnement.

Over SC Multimedia Nederland B.V.

SC Multimedia Nederland B.V. is een privébedrijf met kantoren in Amsterdam en Mijdrecht dat zich richt op de ontwikkeling van hoge kwaliteit interactieve user experiences. Hiervoor maakt het gebruik van de nieuwste multimedia in de huidige markt. Middels diverse cross media communication channels, levert SC Multimedia Nederland B.V. de beste informatie en communicatie te leveren aan de internationale gemeenschap.

Over ANP

Het ANP is dé leverancier van nieuws in Nederland. Zo verzorgt het ANP nieuws in dagbladen, op televisie en radio, op het internet en bij bedrijven en overheden. Een kernactiviteit van het ANP is het leveren van diensten aan de zakelijke markt, zoals de altijd actuele ANP-berichten en de plaatsing van vele persberichten in vooraanstaande media.