Politie Zuid-Holland-Zuid

18/02 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht , 18-02-2009 o Persberichten district II

WONINGINBRAAK
OUD-ALBLAS - In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 februari 2009 is ingebroken in een woning in de Doctor A.de Haanstraat. Nadat het slot van de achterdeur werd geforceerd kon men binnenkomen. Gestolen werden een televisie, een koffiezetapparaat, een dekbed en een jas. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

RIJDEN MET ONTZEGGING
PAPENDRECHT Een 65-jarige man uit Papendrecht is door politieagenten aangehouden op dinsdagmorgen 17 februari omstreeks 09.00 uur in de Wieklaan. De man werd tijdens een verkeerscontrole bekeurd voor het rijden zonder gordel. Hij had geen rijbewijs bij zich. Na controle bleek dat zijn rijbewijs reeds in 1995 ongeldig was verklaard. Hij was al eerder voor dit zelfde feit aangehouden. Na verhoor is hij heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

MAN BESTOLEN VAN BANKPAS
GORINCHEM Een 49-jarige man uit Goudriaan is op dinsdagmiddag 17 februari rond de klok van 14.45 uur bestolen van zijn bankpas middels een afleidingstruc. De man had een boodschap gedaan bij een supermarkt in het Piazza Center toen hij bij het terugbrengen van de winkelkar op het parkeerdek van het winkelcentrum aangesproken werd door een onbekende man. Hij vroeg in een andere taal of de man wellicht geld kon wisselen. Het slachtoffer opende zijn portemonnee om te wisselen waarop de dief kans zag om ongemerkt de bankpas uit de knip weg te nemen. De 49-jarige man kwam hier achter toen hij met zijn auto wegreed. Hij reed direct naar de bank om zijn pas te blokkeren maar hier bleek dat er reeds geld opgenomen was. Vermoedelijk heeft de dader kans gezien om de pincode van de man af te kijken in de supermarkt. Er is aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.