Politie Zuid-Holland-Zuid

18/02 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

Dordrecht , 18-02-2009 o Persberichten district I

WONINGINBRAKEN
HENDRK0-IDO-AMBACHT In de nacht van maandag 16 op dinsdag 17 februari is ingebroken in twee woningen in Hendrik-Ido-Ambacht. Bij een woning aan het Willem van Leenpad kon men binnenkomen nadat er gaatjes werden geboord in de achterdeur. Gestolen werden een laptop computer, een mobiele telefoon en een portemonnee met daarin een bankpas. In een woning aan de Willy Sluiterstraat kon men binnenkomen nadat men het slot van de achterdeur forceerde. Hier werden een laptop computer, een horloge, geld en een camera gestolen. Personeel van de unit forensische opsporing stelt een sporenonderzoek in.

SLAAPPLAATS
DORDRECHT Op dinsdagmorgen17 februari is een 50-jarige zwerver door politieagenten aangehouden wegens vernieling. De man had een ruit vernield van een flat aan de M.Harpertsz Trompweg om binnen te komen. Hij was op zoek naar een slaapplaats en vond deze in de verwarmingsruimte. Hij werd door de huismeester ontdekt die vervolgens de politie waarschuwde. De man is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op. Personeel van de Unit Forensische Opsporing stelt een sporenonderzoek in.

RUZIE
DORDRECHT Twee mannen van 21 jaar en een vrouw van 19 jaar - allen uit Dordrecht zijn op dinsdagmiddag 17 februari door de politie aangehouden na onenigheid op de Troelstraweg. Politieagenten gingen daar naar toe na een melding van een burenruzie. Het bleek dat de ruit van een voordeur van een woning was vernield. Ook zou er gedreigd zijn met een mes. De verdachten werden overgebracht naar het politiebureau en aldaar ingesloten. Inmiddels is de 19-jarige vrouw en een van de 21-jarige jongens weer heengezonden. De andere 21-jarige zit nog vast, hij zou een mes in zijn bezit hebben gehad. Op woensdagmiddag is nog een 34-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden die ook betrokken zou zijn geweest bij het incident. De politie onderzoekt de zaak.

DRUGSACTIE A16
DORDRECHT In samenwerking met het Joint Hit Team, het KLPD en de douane heeft de politie Zuid-Holland-Zuid in de avond/nacht van dinsdag 17 februari op woensdag 18 februari een drugsactie gehouden op de A16. Er werden 17 autos mogelijke drugstoeristen gecontroleerd. Twee inzittenden van één auto werden aangehouden. Het gaat om een 27-jarige man en een 43-jarige vrouw, beiden woonachtig in Frankrijk. Het Franse voertuig waar zij mee waren, werd naar de kant van de weg gedirigeerd waarna de inzittenden op het bezit van drugs werden gecontroleerd. Tijdens de fouillering van de vrouw kwamen twee pakketten met heroïne tevoorschijn. In totaal ging het om 593 gram. Beide personen werden aangehouden en in verzekering gesteld. De drugs wordt vernietigd. De verdachten zitten nog vast.

VOETGANGSTER AANGEREDEN
DORDRECHT In de Johan de Wittstraat heeft op dinsdagmiddag 17 februari een aanrijding plaatsgehad tussen een voetganger en een auto. De automobilist een 49-jarige Engelsman reed op een voetgangersoversteekplaats een 36-jarige vrouw uit Dordrecht aan. Door deze aanrijding reed een achteropkomend voertuig op de auto van de Engelsman. Dit voertuig werd bestuurd door een 36-jarige man uit Roosendaal. De aangereden voetgangster liep een gebroken pols/arm op en had een kapotte tand. De personenautos liepen schade op, de bestuurders kwamen met de schrik vrij.