Politie Haaglanden

Extra persberichten 18 februari

Haaglanden, 18-02-2009

Vrouw overvallen in woning, getuigen gezocht

Den Haag - De recherche van Bureau Karnebeek zoekt mensen die informatie hebben over een overval op een woning aan de Javastraat, woensdag 18 februari omstreeks 11.00 uur. Twee mannen met TNT-jassen overvielen een 75-jarige Haagse in haar woning. De twee mannen belden bij het slachtoffer aan en meldden dat zij een pakketje kwamen afleveren. De mannen kwamen de woning binnen waar zij het slachtoffer bedreigden en vastbonden. De mannen gingen er vervolgens in onbekende richting vandoor.

Vlak voor het tijdstip van de overval meldde een burger dat twee mannen met jassen van TNT-post op de Nassaulaan de kentekenplaten van een blauwe Ford Ka verwisselden. Agenten stelden ter plaatse een onderzoek in, maar de auto werd niet meer teruggevonden.

De recherche van Bureau Karnebeek komt graag in contact met mensen die omstreeks 11.00 uur iets gezien hebben in de omgeving van de Nassaulaan of de Javastraat. Wie heeft de mannen in de TNT-jassen gezien, al dan niet in combinatie met een blauwe Ford Ka? Woont u in de omgeving en heeft u wellicht ook bezoek gehad van dit tweetal? Heeft u misschien na het tijdstip van de overval twee mannen in een TNT-jas gezien in een blauwe Ford Ka.
Denkt u informatie te hebben die kan helpen deze overvallers te identificeren, neem dan contact op met de recherche van Bureau Karnebeek via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.

Getuigen poging beroving trambestuurder gezocht

Den Haag - De recherche van Bureau Scheveningen zoekt getuigen van een poging tot beroving van een trambestuurder, maandag 16 februari 2009. De 46-jarige Haagse bestuurder van tramlijn 12 stond omstreeks 22.00 uur met zijn tram stil bij de eindhalte op het Markenseplein. Plotseling werd hij benaderd door twee jongens die achterin de tram zaten, maar nog niet waren uitgestapt. Eén van de jongens bedreigde de bestuurder met een mes en eiste geld. De hevig geschrokken trambestuurder pakte in een reflex het mes beet. In een worsteling met zijn belager brak het mes af. De jongens verlieten zonder buit de tram en gingen er vandoor. De daders waren twee jongens van Noord-Afrikaanse afkomst, gekleed in zwarte jassen met daaronder een blauwe spijkerbroek.
De recherche van Bureau Scheveningen onderzoekt de zaak en heeft de beschikking over camerabeelden uit de tram. Heeft u de twee jongens maandagavond gezien achterin de tram? Heeft u iets gezien van de poging tot beroving? Of heeft u anderszins informatie die kan helpen de daders te vinden? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Scheveningen via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, ble dan met M. 0800-7000.

Politie zoekt getuigen ongeval

Zoetermeer De politie is op zoek naar getuigen van een ongeval op de kruising van de Meerzichtlaan en de Bredewater. Een 50-jarige fietster uit Zoetermeer reed dinsdagavond 17 februar om 19.00 uur over de Bredewater. Zij wilde via de rotonde naar het Abdissenbos rijden. Op dat moment kwam er vanuit de richting van de Meerzichtlaan een personenauto aanrijden. De bestuurder reed daarbij tegen de fietster. De fietster kwam daardoor ten val en raakte licht gewond. De bestuurder van de auto is wel gestopt en de bijrijdster stapte daarbij uit. Na een kort gesprek reed de bestuurder door zonder zijn identiteit kenbaar te maken. Bent u getuige geweest van dit ongeval of heeft u anderszins informatie over de bestuurder van de betrokken auto? Neemt u dan contact op met de recherche van Bureau Zoetermeer via nummer 0900-8844. Blijft u liever anoniem, bel dan met M. 0800-7000.