Gemeente Capelle a/d IJssel


* Persberichten

Bomenperikelen in 's-Gravenland

In de loop van 2009 wordt de Chopinbuurt in de wijk Capelle 's-Gravenland opgehoogd. Dit heeft gevolgen voor de 122 bomen in deze buurt.

Een boom in de takels

In de loop van 2009 wordt de Chopinbuurt in de wijk Capelle 's-Gravenland opgehoogd. Dit heeft gevolgen voor de 122 bomen in deze buurt. 53 bomen moeten vanwege de werkzaamheden worden gekapt (zie aanvraag kapvergunning). 67 bomen kunnen we behouden.

Herplanten bomen

Herplant vindt, na veel passen en meten, plaats met 66 bomen van 10 verschillende soorten en variëteiten. We herplanten 6 krenten, 6 meidoorns, 9 Amerikaanse essen, 3 bol-essen, 6 pyramide-essen, 21 sierkersen, 10 sierperen, 3 laurierwilgen en 2 lijsterbessen.

Verplaatsen bomen

Van de 67 te behouden bomen, verplanten we 3 bomen tijdelijk naar het bomendepot aan de Spoorlaan in Schollevaar. Dit doen we voor het einde van het (ver)plantseizoen, oftewel wel voor 1 april. In het volgende plantseizoen, dat eind 2009 start, plaatsen we deze bomen weer op hun oude plek.

We verplanten de bomen al voordat we hiervoor de vergunning hebben gekregen. Als we de volledige procedure voor deze vergunning zouden afwachten, bestaat de kans dat deze veelal oudere bomen de verplaatsing niet overleven.

Iepen Van Beethovenlaan

Bij deze 67 te behouden bomen, horen ook de 13 iepen aan de Van Beethovenlaan. Deze bomen gaan we een klein stukje verplaatsen en op goede hoogte brengen. Ook gaan we de ondergrond van deze bomen verbeteren. Dit doen we pas aan het einde van de totale werkzaamheden, in het vierde kwartaal van 2010.

Het merendeel van de 53 te kappen bomen, verwijderen we vanwege ingrijpende rioolwerkzaamheden. Onder deze 53 bomen bevinden zich 21 bomen die ook qua vitaliteit aan vervanging toe zijn.