Gemeente Helmond


Helmond presenteert digitaal subsidieloket

De zoektocht naar subsidies en fondsen kan behoorlijk lastig zijn. Dit geldt vooral voor vrijwilligers.

Vaak kennen zij de verschillende bronnen onvoldoende en daarbij moeten zij er ook nog eens naar op zoek gaan in hun spaarzame vrije uren.

Veel regelingen
In Nederland zijn naar schatting zo'n 1.000 tot 1.200 subsidie- en fiscale regelingen beschikbaar voor uiteenlopende projecten en activiteiten. Daarnaast zijn er nog eens zo'n 800 fondsen die middelen ter beschikking stellen voor projecten met vaak een ideëel, maatschappelijk of cultureel doel.

Vraagbaak
Vorige week heeft de gemeente een bijeenkomst georganiseerd over het herziene subsidiestelsel. Tijdens die bijeenkomst werd het digitaal subsidieloket onthuld aan de vertegenwoordigers van verenigingen en instellingen en vrijwilligers. Het subsidieloket stelt hen in staat langs allerlei wegen te zoeken naar voor hen interessante subsidies en fondsen. Men kan op trefwoorden zoeken of via een profiel dat men van de eigen vereniging/instelling in geeft. Het subsidieloket toont dan alle gevonden resultaten overzichtelijk bij elkaar.

Kenmerken
Belangrijke kenmerken van het Helmondse subsidieloket: bevat Europese, nationale, provinciale en regionale subsidiemogelijkheden en fondsen;
is gericht op verenigingen, instellingen, stichtingen en vrijwilligers;
de inhoud bestaat uit informatie over subsidies, fiscale maatregelen, kredieten, fondsen, etc.;
de informatie wordt dagelijks geactualiseerd.