Gemeente Almere

Ook inkomen 2008 telt mee

18-02-2009

IkbouwbetaalbaarinAlmere nu voor nog meer mensen bereikbaar

Iedereen die in 2008 een bruto jaarinkomen hadden tussen 20.000 en 36.500 euro komen vanaf vandaag, 18 februari 2009, in principe ook in aanmerking voor de regeling IkbouwbetaalbaarinAlmere (IbbA).

Om de regeling voor meer mensen bereikbaar te maken, is besloten dat niet alleen meer naar het inkomen tot en met 2007 wordt gekeken, maar ook naar dat van 2008. Een belangrijke voorwaarde is wel dat de deelnemers een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie van hun bank krijgen.

Informatieavond IbbA
Op 19 februari aanstaande kunnen geïnteresseerden naar de informatieavond IkbouwbetaalbaarinAlmere, tussen 19.00 en 22.30 uur in het stadhuis van Almere. De avond staat volledig in het teken van de regeling en de bijbehorende kavels. Speciaal geselecteerde bouwbedrijven en architectenbureaus hebben passende bouwplannen gemaakt voor de 64 kavels die in het Homeruskwartier (Almere Poort) liggen. Ook woningbouwvereniging Corsini Due, verantwoordelijk voor de 44 samen te bouwen appartementen, licht de plannen toe.

Tijdens de avond kunnen potentiële deelnemers aan de regeling zich inschrijven. Zij moeten dan wel een geldig identiteitsbewijs kunnen overhandigen. Potentiële deelnemers kunnen zich nog tot 26 februari 2009 inschrijven.

Voor en na de informatieavond van 19 februari aanstaande kunnen geïnteresseerden een kijkje nemen op www.ikbouwbetaalbaar.nl voor alle achtergrondinformatie over de regeling, voorwaarden en een inschrijfformulier.