Politie Noord- en Oost Gelderland

Doetinchem - Man aangehouden na ongeval


Op dinsdagmiddag 17 februari is omstreeks 17.20 uur een personenauto op de Rekhemseweg in Doetinchem tegen een boom aangereden. De 42-jarige bestuurder uit de gemeente Bronckhorst was onder invloed van alcohol en van hem is een bloedproef afgenomen.


De man reed op de Rekhemseweg, komende uit Gaanderen. In een bocht raakte hij de controle over het voertuig kwijt en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurder en zijn twee kinderen die in de auto zaten, zijn naar het ziekenhuis vervoerd om te worden behandeld. Bij hem is een bloedproef afgenomen waarvan de uitslag enige tijd duurt.


Winterswijk - Hoofdwond na ongeval


Op een rotonde bij de Rondweg West en de Europalaan in Winterswijk is dinsdagavond 17 februari een 72-jarige fietser uit Winterswijk gewond geraakt. Hij was in aanrijding gekomen met de auto van een 77-jarige plaatsgenoot.


Het ongeval vond rond 19.40 uur plaats. De oorzaak van het ongeval is onbekend, maar de fietser liep hierbij een hoofdwond en een gebroken neus op. De politie maakt proces-verbaal op.


Doetinchem - Inbraak in woning


Uit een woning aan de Wiardi Beckmanstraat in Doetinchem is dinsdagochtend 17 februari onder andere een fotocamera weggenomen. De inbraak gebeurde tussen 10.15 en 14.30 uur.


De dieven kwamen de woning binnen door een raam te forceren. De politie onderzoekt de inbraak.


Groenlo - Brand in schaftkeet


Op zondagochtend 15 februari vond tussen 05.00 en 05.15 uur een brand in een schaftkeet plaats. De keet stond op de Meddoseweg in Groenlo en is compleet afgebrand.


De schade is groot. De benadeelde heeft inmiddels aangifte van de brand gedaan, die vermoedelijk aangestoken is. De politie doet verder onderzoek.


Lichtenvoorde - 270 varkens overleden door brand


Op dinsdagochtend 17 februari kreeg de brandweer rond 11.30 uur een melding binnen van een brand in een varkensschuur in Lichtenvoorde. De schuur, gelegen aan de Voshuttedijk, is voor de helft afgebrand. Ongeveer 270 varkens hebben dit niet overleefd.


De brand is vermoedelijk begonnen onder in de mestbak, waar gasvorming is. Doordat de schuur in twee delen is verdeeld is konden ongeveer 250 varkens veilig naar buiten gebracht worden. De helft van de schuur is afgebrand en een deel van de varkens moest naar een noodslachting.


Doetinchem - Verkeerscontrole


De politie van Doetinchem heeft dinsdag 17 februari een uitgebreide verkeerscontrole gehouden op de Keppelseweg en de Liemersweg in Doetinchem.


In totaal werden 108 auto's gecontroleerd, hieronder bevonden zich ook vrachtwagens, auto's met aanhangwagens en een aantal bromfietsen. Het doel van de controle is de verkeersveiligheid te vergroten. Tijdens de controle werden 45 overtredingen geconstateerd waaronder 14 voor het niet dragen van de gordel.


Winterswijk - wisseltruc


In de Achterhoek is een Engels sprekende man actief die vraagt geld te wisselen en vervolgens een greep in de portemonnee doet. De politie heeft een SMS-Alert bericht verstuurd.


Woensdag 18 februari was een Duitser in het centrum van Winterswijk de dupe van deze man. Hij vraagt om geld te mogen wisselen en ziet kans om papiergeld weg te nemen. De man heeft en getint uiterlijk en is tussen de 25 en 30 jaar oud. Vandaag had hij een ongeschoren uiterlijk. De politie heeft in de Achterhoek een SMS-Alert bericht verstuurd.


EINDE BERICHTEN



---- --