Politie Noord- en Oost Gelderland

Apeldoorn - Bromfietser zonder rijbewijs betrapt


De politie heeft op dinsdagmiddag 17 februari een 15-jarige bestuurder van een bromfiets betrapt op het rijden zonder bromfietscertificaat. Ook was de bromfiets niet verzekerd.


Op de Laan van Erica werden de Apeldoorner en zijn 16-jarige Apeldoornse passagier rond 16.30 uur door agenten aangesproken omdat ze op het voetpad reden en er geen verzekeringsplaatje op de bromfiets zat. Daarop lieten zij de bromfiets achter en vluchtten zij te voet in de richting van het spoor. Op de kermis in de Americahal vonden agenten de jongens terug. Daar is de bestuurder bekeurd voor zijn overtredingen. De passagier kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een helm. De bromfiets is in beslag genomen.


Apeldoorn - Fietsendieven op heterdaad betrapt


Op het Leienplein in Apeldoorn zijn op dinsdagmiddag 17 februari twee mannen betrapt op fietsendiefstal. Zij zijn door de politie aangehouden.


Een 18-jarige man uit Twello en een 19-jarige Apeldoorner probeerden rond 13.00 uur samen een fiets te stelen en werden daar op heterdaad op betrapt door de politie. Ze zijn meegenomen naar het politiebureau voor nader verhoor. De politie maakt proces-verbaal op.


Apeldoorn - Veelpleger aangehouden in winkel


De politie heeft op dinsdagmiddag 17 februari een veelpleger aangehouden in een supermarkt aan de Havikstraat in Apeldoorn. De 39-jarige man uit Apeldoorn is in verzekering gesteld.


Rond 16.45 uur werd de man betrapt omdat de fles drank die hij probeerde te stelen uit zijn jas viel nadat hij de kassa gepasseerd was. De man staat bij de politie bekend als veelpleger. De man is in verzekering gesteld en wordt voorgeleid.


Apeldoorn - Groep jongeren aangehouden na overlast in bus


Dinsdagavond 17 februari heeft de politie een groep van zeven jongens tussen de 16 en 18 jaar aangehouden in verband met hun asociale gedrag. Ze veroorzaakten overlast in een bus.


De jongens vielen ondermeer de chauffeur lastig, scholden hem uit en spuugden van zich af in de bus. De politie heeft rond 23.00 uur de groep ter hoogte van de Sophiaplein aangehouden voor baldadigheid. De jongens, afkomstig uit onder andere Epe en Apeldoorn, zijn naar het politiebureau gebracht. Na verhoor zijn ze weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal op.



---- --