Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 10 februari 2009, Den Haag Haags Historisch Museum

TENTOONSTELLING

De Haagse Kinderatlas; editie TRANSVAAL
Kinderen brengen hun wijk in kaart, 18 februari t/m 19 april 2009 in het Haags Historisch Museum

Tijdens het project Haagse Kinderatlas hebben leerlingen van basisschool De Springbok uit Transvaal hun eigen wijk in kaart gebracht.

In oktober 2008 begon het project met een V.I.P.-ontvangst in het Haags Historisch Museum. De leerlingen uit de groepen 7 werden door de directeur van het museum officieel geïnstalleerd als onderzoeker van de wijk Transvaal. Als echte speurneuzen bestudeerden zij historische plattegronden en bronnenmateriaal en tijdens verkenningstochten door Transvaal bekeken zij hun eigen omgeving eens met andere ogen.

Zij speurden naar de verdwenen hotspots in de omgeving en onderzochten tevens de belangrijkste plekken van nu. Na al het onderzoek maakten zij een eigen plattegrond van Transvaal met de plekken die betekenisvol zijn voor henzelf. Zijn bepaalde plekken eng, of gezellig of spannend of .?

Kijk door kinderogen naar Transvaal en bezoek de kleurrijke tentoonstelling met de resultaten van het project Haagse Kinderatlas. Vanaf 18 februari 2009 te zien in het Haags Historisch Museum, Korte Vijverberg 7, 2513 AB Den Haag,

Meer informatie: 070-3123065, educatie@haagshistorischmuseum.nl Het museum is geopend op: di-vrij 10-17 uur, za en zo 12 - 17 uur (t/m 18 jaar gratis toegang)

Noot voor redacties: