Politie Noord- en Oost Gelderland

Harderwijk - onwelwording in bedrijf


Negen mensen van een bedrijf aan de Weiburglaan in Harderwijk zijn woensdagmiddag 18 februari naar het plaatselijke ziekenhuis vervoerd nadat twee schoonmaakmiddelen met elkaar in aanraking waren gekomen. Zij waren onwel geraakt en het is nog niet bekend of ze opgenomen worden.


De hulpverleningsdiensten kregen rond 13.00 uur een melding dat er in een pluimvee-slachterij twee stoffen, vermoedelijk schoonmaakmiddelen, met elkaar in aanraking waren gekomen. Diverse medewerkers hadden hierdoor ademhalingsklachten. In eerste instantie ging het om drie personen en uiteindelijk zijn er negen mensen met ambulances naar het plaatselijke ziekenhuis vervoerd. Ambulances van de regio Flevoland leverden assistentie.
Het aanwezige personeel heeft het pand verlaten. Nadat er was vastgesteld dat er een lichte concentratie van chloordamp in het pand hing, kon de brandweer ventileren. Naar de oorzaak van het incident stelt de Arbeidsinspectie een onderzoek in. Het is op dit moment nog niet duidelijk of er slachtoffers in het ziekenhuis worden opgenomen.


't Harde - Man aangehouden voor huisvredebreuk


De politie heeft dinsdagochtend 17 februari een 43-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden. De man verbleef zonder toestemming van de eigenaar in een woning aan de Eperweg in 't Harde.


Omstreeks 09:40 uur kreeg de politie de melding dat de eigenaar thuis kwam en de 43-jarige man in zijn woning aantrof. Agenten hebben de man aangehouden voor huisvredebreuk. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.


Heerde - Fietser gewond na aanrijding


Een 57-jarige fietser uit Heerde raakte dinsdag 17 februari gewond nadat zij op de kruising Vosbergerweg/ Postweg in Heerde in aanrijding kwam met een auto, bestuurd door een 53-jarige plaatsgenoot.


De 57-jarige fietser reed omstreeks 09:55 uur over de Postweg. Op de kruising met de Vosbergerweg gaf zij de voor haar van rechts komende auto geen voorrang waardoor een aanrijding ontstond. Hierbij raakte de fietser gewond en werd met letsel aan haar been door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis.


Nunspeet - Meerdere auto's opengebroken


In de nacht van maandag op dinsdag 17 februari zijn op verschillende plekken in Nunspeet auto's opengebroken. Bij één auto werd er onder meer een navigatiesysteem weggenomen. Bij de andere werd er niets ontvreemd.


Bij alle auto's werd het slot geforceerd. De politie kreeg meerdere aangiftes binnen van auto's die zijn opengebroken op de Vitringaweg, Uitleg, Jan Topweg en de Eeckelhagen. Mogelijk zijn er nog meer mensen gedupeerd. Zij kunnen aangifte doen via www.politie.nl.
De politie verstuurde dinsdagmiddag naar alle mensen die aangesloten zijn in de buurt van de inbraken een sms-alertbericht. Hierin riep de politie op geen waardevolle spullen in de auto achter te laten en verdachte situaties door te geven via 0900-8844. Wilt u zich ook aanmelden voor sms-alert kijk dan op www.politie.nl/noord_en_oost_gelderland voor meer informatie.


Oldebroek - Twee jongens aangehouden na vernieling


De politie heeft dinsdag 17 februari twee 15-jarige jongens uit Oldebroek aangehouden voor het plegen van vernielingen bij de voetbalvereniging aan de Bovenheigraaf in Olderbroek.


Een beheerder betrapte de jongens nadat zij diverse ruiten hadden vernield bij de voetbalvereniging. De jongens gingen er vandoor en hielden zich schuil in een portiek. Even later werden zij door de beheerder gesnapt en overgedragen aan de politie. De twee jongens werden meegenomen naar het politiebureau waar zij werden aangemeld voor een jeugdpreventieproject. De ouders van de jongens werden in kennis gesteld, na verhoor zijn zij in vrijheid gesteld.


Heerde - Bestuurder vrachtwagen gezocht


De politie is op zoek naar een bestuurder van een vrachtwagen. Deze kwam op vrijdagochtend 13 februari op de Kanaaldijk in Heerde in aanrijding met een auto. De vrachtwagen heeft vermoedelijk niets gemerkt van de aanrijding en is doorgereden.


Een 33-jarige vrouw uit Wapenveld reed omstreeks 07:40 uur over de Kanaaldijk. Zij week uit voor een tegemoetkomende vrachtwagen. Deze vrachtwagen kwam tijdens het passeren tegen haar auto aan waardoor de auto schade opliep. De bestuurder heeft vermoedelijk niets gemerkt van de aanrijding en is doorgereden. De politie is op zoek naar deze bestuurder om de zaak netjes af te handelen. De bestuurder van een auto die achter de vrachtwagen reed wordt opgeroepen zich als getuige te melden via 0900-8844.


Vaassen - Laatste Vaassenaar in onderzoek krakers verhoord


De politie heeft woensdagmorgen 18 februari een 26-jarige Vaassenaar verhoord over zijn aandeel in de bedreigingen van de krakers in het oude postkantoor aan de Dorpsstraat in Vaassen, in het weekeinde van 15 februari jl..


De man meldde zich nadat hij door de politie was ontboden.
Hij is de achtste en volgens de politie vermoedelijk ook de laatste verdachte in dit onderzoek.
Hij wordt als verdachte toegevoegd aan het dossier dat door de politie wordt opgemaakt en naar de officier van justitie wordt doorgestuurd.
Een groep Vaassenaren (22 tot 31 jaar oud) belaagden afgelopen weekeinde de krakers in het pand in de Dorpsstraat. Vernielden ruiten, mishandelden een bewoner van het pand en gooiden een fles met een nog onbekende vloeistof naar binnen.


EINDE BERICHTEN



---- --