Politie Twente

Nagekomen Persbericht Politie Twente 18 februari 2009

Tweede verdachte in oplichtingzaken aangehouden Enschede

Op woensdag 18 februari omstreeks 10.30 uur heeft de 45-jarige echtgenote (zie onderstaand persbericht) zich vrijwillig gemeld aan het politiebureau in Enschede. Zij is aangehouden op verdenking van medeplichtigheid aan oplichting. De 45-jarige Enschedese is voor verder onderzoek in verzekering gesteld.

Onderstaand persbericht is 16 februari verzonden.

Verdachte meerdere oplichtingzaken aangehouden

Enschede / Groenlo

Een 38-jarige man is zondagmiddag 15 februari in Groenlo aangehouden. Hij wordt ervan verdacht meerdere mensen te hebben opgelicht.

Door twee Almeloers van 25 en 45 jaar werd begin februari 2009 aangifte gedaan van oplichting tegen de firma Bongers Events uit Enschede. Een onderzoek werd door de politie gestart en meerdere aangiftes van oplichting tegen deze firma en de eigenaar, een 38-jarige man uit Enschede, werden bij de politie gedaan. Eerste onderzoeken naar deze 38-jarige hadden geen resultaat en het bleek dat hij niet meer in Enschede verbleef waarop hij landelijk werd gesignaleerd.

Zondagmiddag 15 februari werd na meerdere tips, o.a. via het programma "Tros Opgelicht", duidelijk dat de 38-jarige mogelijk op een adres in Groenlo verbleef. Op dit adres werd hij aangehouden en naar Enschede overgebracht. In de loop van de zondag is hij voor nader onderzoek in verzekering gesteld en opgesloten. (09-011404)



Politie Twente