Gemeente Rotterdam

16 februari 2009

Wethouder Harbers lanceert Bandencampagne met minister Eurlings

Op woensdag 18 februari geven minister Camiel Eurlings (Verkeer en Waterstaat) en wethouder Mark Harbers (Economie, Haven en Milieu) het startschot voor de campagne 'De Nieuwe Band'. In deze campagne staan veilige, zuinige en stille autobanden centraal. Vertegenwoordigers van de media zijn welkom bij de lancering, die vanaf 9.00 uur zal plaatsvinden in de Cruise Terminal in Rotterdam aan de Wilhelminakade 699 in Rotterdam.

De campagne 'De Nieuwe Band' is onderdeel van Het Nieuwe Rijden van het ministerie van Verkeer en Waterstaat. De campagne heeft tot doel de verkeersveiligheid te vergroten en een reductie in emissie van schadelijke stoffen en geluid te behalen. Op 18 februari start de campagne gericht op bandenspanning. Vanaf 1 april zal de campagne tevens de aandacht vestigen op het gebruik van veilige, zuinige en stille banden.

Negentien organisaties zullen tijdens de start van de campagne een intentieverklaring tekenen waarin zij aangeven een actieve voortrekkersrol te spelen in de toepassing van de juiste banden. De ondertekenende partijen zijn: Arval Lease, BOVAG, DCMR Milieudienst Rijnmond, Euromaster, HIER, ING Carlease, Stichting Innonoise, Instituut voor Duurzame Mobiliteit, Milieu Centraal, Multilease, Nederlandse Stichting Geluidshinder, Profile Tyrecenter, RAI Vereniging, de gemeente Rotterdam, Strix Lease, Terberg Leasing, TNT Post pakketservice, provincie Utrecht, VVN, VACO en het ministerie van Verkeer en Waterstaat.

noot voor de redactie/