Ingezonden persbericht


Zweeds bedrijf Stappa haalt succesvol bewegingsconcept naar Nederland

Virtuele loopcompetitie "StappaLoop" van Amsterdam naar Parijs van start

Op 18 maart 2009 start het Zweedse bedrijf Stappa in Nederland de StappaLoop. De loopcompetitie moedigt bedrijven aan met een of meerdere teams binnen 63 dagen virtueel van Amsterdam naar Parijs te lopen. Deelnemers van de loopcompetitie ontvangen een stappenteller om het aantal afgelegde stappen te kunnen meten. Het resultaat kan men dagelijks online invoeren op een persoonlijke internetpagina. De StappaLoop is opgezet vanuit de overtuiging dat meer bewegen gezond is.

Meer bewegen
Bedrijven kunnen zich aanmelden met een of meerdere teams. Een team bestaat uit 2 tot 8 personen waarbij iedere deelnemer gemiddeld 10.000 stappen per dag loopt. Ter vergelijking: iemand met een zittend beroep zet gemiddeld 5.000 stappen per dag. "De competitie stimuleert medewerkers zich meer te bewegen, bijvoorbeeld door in de lunchpauze buiten een extra rondje te lopen. Het competitie-element versterkt bovendien het groepsgevoel. Het concept is eenvoudig, leuk en nog belangrijker: iedereen kan er aan mee doen", aldus Bas van der Linde, verantwoordelijk voor de lancering van het concept in Nederland.

Zweedse resultaten
Op dezelfde wijze als de Nederlanders nu naar Parijs gaan lopen, zijn de Zweden hen reeds voorgegaan naar plaatsen als Praag, Berlijn en Rome. De resultaten in Zweden zijn verbluffend; van de deelnemende bedrijven, waaronder Ikea en het Zweedse Parlement, doet gemiddeld 85 procent van de medewerkers (vrijwillig) mee. Uiteindelijk haalt zelfs 70 procent de finish. Inmiddels hebben in Zweden meer dan een miljoen mensen deelgenomen aan de competitie, circa 10 procent van de Zweedse bevolking.

Daling ziekteverzuim
Dat het bewegingsconcept in Zweden zo succesvol is, komt onder meer doordat de werkgever de aanmeldingskosten betaalt. Van der Linde: "Bedrijven die meedoen, zien dat het aantal ziekmeldingen terugloopt, de teamspirit verbetert en de medewerkers over de gehele linie veel productiever zijn." Iedereen die aan het einde van de loopcompetitie gemiddeld 10.000 stappen per dag heeft afgelegd, maakt bovendien kans op het winnen van allerlei prijzen.

Meer informatie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Bas van der Linde, algemeen directeur Stappa Nederland, via telefoonnummer 0180 82 02 04 en/of e-mail info@stappa.nl. Achtergrondinformatie vindt u ook op www.stappa.nl.