Problemen in Alpenlanden vanwege veel sneeuw

18 februari 2009, 06:14
De Duitse automobielclub ADAC en haar ÃAMTC Oostenrijkse evenknie verwachten heel veel drukte op de wegen van en naar de wintersportgebieden in het weekeinde. Omdat het een âWechselwochenendeâ betreft zijn er veel wintersporters op de weg. Vanwege de grote hoeveelheid sneeuw is de kans op lawines groot.

Zo is de Oostenrijkse B20 tussen St. Pölten en Mariazell in beide richtingen afgesloten. De Oostenrijkse wintersportdorpen Lech, Zürs en Stubern zijn door de sneeuw van de buitenwereld afgesloten. Door de grote pak sneeuw die in de afgelopen dagen is gevallen verloopt het verkeer lokaal soms moeizaam.

De Duitse politie raadde weggebruikers af de weg op te gaan in het zuiden van het land als dat niet strikt noodzakelijk is. Vooral in Baden-Württemberg en het zuiden van Beieren zijn veel wegen gesloten.

De meteorologen verwachten vanaf vandaag geen sneeuw meer, maar dat betekent niet dat de lawineproblemen ook meteen voorbij zijn. De Nederlanders die dit weekend naar de ski-oorden gaan doen er goed aan rekening te houden met extra reistijd op het laatste deel van hun traject.