Zorgsoftware Curasoft eerste SaaS oplossing met BSN Zorg Keurmerk

18/02/2009 06:45

I&DT BV

Om een stap dichter te komen bij een landelijk EPD zet de Zaanse I?, de organisatie achter Curasoft de volgende stap in het verder vervolmaken van deze applicatie. Hiermee is Curasoft de eerste SaaS oplossing met dit keurmerk.

I? heeft het BSN-Zorg Keurmerk behaald en de controlesoftware voor de Uzi-Pas. Het BSN Zorg Keurmerk toont aan dat een zorginformatiesysteem op een juiste en gebruikersvriendelijke wijze het vaststellen van het BSN en de identiteit van een patiënt ondersteunt met behulp van de diensten van de Sectorale Berichten Voorziening in - Zorg.

Volgens dhr. B. Cools van Ministerie van VWS:

I? heeft met glans het BSN Zorg Keurmerk gehaald. Verder heeft het pakket een moderne uitstraling, met een toegankelijke en logische bediening. Curasoft heeft zich tijdens het schouwingsproces bewezen een zeer flexibel systeem te zijn en in te kunnen spelen op wensen en veranderingen.

In het geval van Curasoft was duidelijk zichtbaar dat het hele concept van het werken met het BSN goed was begrepen, en op duidelijke en gebruikersvriendelijke manier was ingebed in het pakket.

Met haar pakket dat klaar is voor gebruik van het BSN, kan I? haar klanten aansporen om zelf ook de voorbereidingen ter hand te nemen, zoals het bestellen van de UZI-pas.

UZI Pas (Unieke Zorgverlener Identificatie)

Elektronische communicatie speelt een steeds grotere rol in onze samenleving. Ook in de zorg. Omdat zorginformatie over het algemeen privacy gevoelige gegevens bevat staat zorgvuldige bescherming van die gegevens voorop. De patiënt moet daarop kunnen vertrouwen. Het moet duidelijk zijn wie gegevens leest, verstuurt of ontvangt. Om hierover zekerheid te kunnen geven is het Unieke Zorgverlener Identificatie register, kortweg UZI-register, ontwikkeld. Het UZI-register is onderdeel van het CIBG, agentschap van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn Sport (VWS).

CCIS(R): Wetenschappelijk onderbouwd

Op basis van een concept dat is ontwikkeld op de Universiteit van Twente, heeft I? een technisch framework gebouwd. Het model is wetenschappelijk onderbouwd en in dat opzicht uniek. Het CCIS(R) framework, wat staat voor Customer-centered Information Systems, is geen standaard software, het is een framework gebaseerd op een visie. De technologie past zich aan aan de processen (i.p.v. andersom).

Op basis van deze technologie is Curasoft ontwikkeld. De oplossing vormt zich naar de inzichten en wensen van de gebruiker en blijft daarom aan de informatiebehoefte voldoen. De juiste informatie is hierdoor continu beschikbaar waardoor u uw werk het meest efficiënt en effectief te doen. Wij claimen niet dé ultieme oplossing te hebben, maar kunnen wel een 4e generatie EPD - oplossing aanbieden, die eventueel te koppelen is aan bestaande systemen.

Een nieuwe manier van denken, dààr draait het om.

Behandelprotocollen maken, uitvoeren en controleren vanuit 1 oplossing geven u een beheersbare en transparante omgeving. Weten waar u staat tijdens het behandelproces en wat het onderhanden werk is.

Daarnaast behoren agenda en planning, dossier vorming, communicatie zowel intern als extern, koppeling met Vecozo, online boekhouden en management informatie tot de standaard mogelijkheden. Wilt u ook de client zijn logistieke gegevens online laten volgen?

Met Curasoft kan het allemaal.

Curasoft wordt aangeboden via het internet volgens het zogenaamde Software as a Service model (SaaS model). Er is geen eigen server, zware hardware of technisch beheer meer nodig. Ook kan de implementatietijd drastisch worden verlaagd. Ondersteuning, back-up, updates en gebruik zijn verwerkt in de licentieprijs per gebruiker. De kosten blijven hierdoor inzichtelijk. Een laatste maar niet onbelangrijk detail is, dat de invoering zonder noemenswaardige investeringen gedaan kan worden.

Meer informatie en een demonstratie is beschikbaar via de volgende URL: http://www.curasoft.nl

Bij dit persbericht is een bijlage zichtbaar op www.perssupport.nl





http://www.curasoft.nl