Provincie Noord-Brabant


PERSBERICHT
---

Utrecht/Brabant, 18 februari 2009

'Brabantse Fietsschool' van start

Fietsdocenten klaar voor cursussen aan jong, oud en onervaren

De Fietsersbond is gestart met de 'Brabantse Fietsschool'. Met steun van de provincie Noord-Brabant heeft de bond deskundige docenten opgeleid die praktische fietscursussen kunnen geven op verschillende niveaus. Scholen, welzijnsinstellingen en ouderenclubs kunnen voor een goede docent terecht bij de Fietsschool. De Fietsersbond en de provincie hopen dat de Fietsschool bijdraagt aan meer, veiliger en plezieriger fietsen. "Soms fietsen volwassen of oudere mensen niet of niet meer omdat ze het te gevaarlijk vinden of niet kunnen. Dat is jammer, want fietsen is goed voor lichaam en geest en biedt een mens- en milieuvriendelijk alternatief voor de auto. Daarnaast beheersen kinderen vaak wel de motoriek van het fietsen, maar kunnen nog veel leren over veilig gedrag in het verkeer. En veilig fietsgedrag vermindert natuurlijk het risico op verkeersongelukken", aldus de Fietsersbond.

Het aanleren of verhogen van de fiets- en verkeersvaardigheid en verkeerskennis is het doel van de Fietsschool. Er zijn drie doelgroepen gekozen: kinderen, ouderen en nieuwe Nederlanders. De aanpak van de 'Brabantse Fietsschool' is daarmee nieuw. De docenten zijn door de Fietsersbond opgeleid. Zij voldoen aan hoge kwaliteitseisen.
De opleiding is gestandaardiseerd en wordt afgesloten met een certificaat. De fietsdocenten kunnen in de hele provincie Noord-Brabant worden ingezet. De eerste groepen starten dit voorjaar


Organisaties die fietscursussen willen organiseren kunnen meer informatie vinden op www.fietsersbond.nl/fietsschool.. Voor vragen en overleg kan men terecht op fietsschool@fietsersbond.nl.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------Noot voor de redactie (

Provincie Noord-Brabant