Ingezonden persbericht


Persbericht

18 februari, 2009

Avanade wint aanbesteding Autoriteit Financiële Markten voor ontwikkeling IT-platform

Avanade, een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen, gaat de Autoriteit Financiële Markten (AFM) ondersteunen bij de vernieuwing van haar IT-platform. Avanade is geselecteerd in een aanbesteding die in december 2008 is afgerond. Met de ondertekening van de contracten is de toekenning van de opdracht nu definitief geworden. De AFM is toezichthouder en houdt toezicht op ondernemingen die actief zijn in sparen, lenen, beleggen, pensioenen en verzekeren.

Het gaat om de ontwikkeling van toezichtondersteunende modules in een .Net-omgeving (ATOM-project). De eerste fase van het project betreft het ontwikkelen van de toepassing voor markttoegang op basis van relatiebeheer, digitaal loket en workflow- en casemanagement. Avanade biedt de AFM een gestroomlijnde oplossing op basis van de Microsoft-technologie die efficiënt en eenvoudig te onderhouden is. Daarnaast is het platform flexibel wat het voor de AFM mogelijk maakt om op een later moment nog andere toepassingen te ontwikkelen.

"De AFM heeft een innovatieve openbare aanbestedingsprocedure uitgevoerd", zegt Jan Verkleij, business development executive bij Avanade Nederland. "In de laatste ronde van het aanbestedingstraject hebben wij en drie andere grote IT-consultants in de vorm van een praktijkcase een gedeelte van de oplossing gebouwd."

Avanade gaat nu van start met de eerste fase van het project. Indien deze fase naar behoren verloopt wordt de overeenkomst verlengd met de uitvoering van fase twee en drie. De looptijd van de eerste fase neemt naar verwachting driekwart jaar in beslag waarin een team van zes personen zich fulltime bezighoudt met het project.

(249 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Avanade
Avanade is een internationaal consultancybureau voor IT-oplossingen dat gebruik maakt van het Microsoft-platform om winstgroei bij organisaties te realiseren. Met behulp van bewezen oplossingen die voortbouwen op Microsoft-technologieën, helpt Avanade ondernemingen bij het verhogen van de omzet, het verlagen van de kosten en het herinvesteren in innovatie om het concurrentievoordeel te vergroten. Avanade-consultants leveren kwaliteit door in te spelen op de individuele eisen van de klant, de planning en het budget. Zij combineren inzicht, innovatie en het talent van hun wereldwijde workforce. Avanade is in 2000 opgericht door Accenture en Microsoft corp en Accenture is voor het merendeel eigenaar van Avanade. Er werken ruim 9.000 professionals voor Avanade in 22 landen wereldwijd. Voor meer informatie kijk op: www.avanade.nl http://www.avanade.nl>

Voor verdere persinformatie kunt u contact opnemen met OCTANE PR: Tel: 0031 40 266 1130
E-mail: avanadebenelux@octanepr.com

OCTANE PR

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 (0)40 266 11 30
Fax: +31 (0)40 235 46 01
Web: www.octanepr.com