Ingezonden persbericht


Persbericht

Morningstar Systems implementeert Open Text ECM Suite bij Evides

Meerssen, 18 februari 2009 -- Morningstar Systems, onderdeel van de I.R.I.S. Group en specialist op het gebied van dossier-, kennis- en relatiemanagement, begeleidt Evides Waterbedrijf bij een strategische implementatie van de Open Text ECM Suite (voorheen bekend als Livelink). Gedurende dit proces is een nieuwe visie ontstaan over hoe de bedrijfsprocessen binnen Evides nog beter ondersteund kunnen worden door de implementatie van de Open Text ECM Suite. De structuur van de ECM suite wordt opnieuw ingericht waarbij ook gebruik zal worden gemaakt van complexe metadata structuren. In de toekomst zal workflow- en recordsmanagement ingezet worden en ontstaat de mogelijkheid om ook met dit systeem kennismanagement binnen de organisatie toe te passen.

Evides is een waterbedrijf dat drinkwater levert in het zuidelijk deel van de provincie Zuid- Holland, de hele provincie Zeeland en de westpunt van de provincie Brabant. Evides levert ook diverse kwaliteiten water aan grote industrieën in en buiten het voorzieningsgebied en in Duitsland. Daarnaast heeft het bedrijf ook diverse huishoudelijke en industriële afvalwaterzuiveringen in bezit en beheer, waaronder de afvalwaterzuivering van de luchthaven Schiphol. Binnen Evides zijn diverse systemen in gebruik voor alles wat met waterzuivering en -levering te maken heeft, inclusief de organisatorische aspecten hieromheen. Een van deze systemen betreft het documentmanagement.

In 2001 is Evides gestart met Open Text's Livelink voor documentmanagement systemen, met als uiteindelijk doel alle documenten binnen de organisatie te structureren. Hierbij werden echter geen metadata toegepast. Door de groei van het aantal documenten bleek een goede en vooral snellere vindbaarheid vereist. Evides concludeerde in 2008 dat Livelink de bedrijfsprocessen beter zou kunnen ondersteunen als meer nadruk zou liggen op kennismanagement, om zo ook het zoeken en vinden van documenten te optimaliseren. Gerry van Meijel, Hoofd Documentair Beheer bij Evides: "De samenwerking met Morningstar Systems verloopt goed. Het is duidelijk een professionele organisatie met ruime kennis en ervaring. Zij kunnen ons dus zeker ondersteunen bij een - vrij complexe - strategische herimplementatie als deze. Met de inzet van de laatste versie van Livelink - de Open Text ECM Suite - hopen wij dat de gebruikerstevredenheid toeneemt, doordat informatie en documenten sneller en makkelijker terug te vinden zijn en logischer zijn te ordenen. Het systeem moet niet alleen functioneren als elektronisch archief, maar vooral ook aansluiten bij de bedrijfsprocessen en deze optimaal ondersteunen. Het advies van Morningstar Systems was dan ook een nieuwe Livelink versie te implementeren en direct het content lifecycle managementpakket toe te passen."

René Beulen, commercieel directeur Morningstar Systems: "We hebben Evides van begin tot het eind begeleid bij het upgraden van Open Text Livelink naar Open Text ECM Suite en de strategische inzet hiervan. We hebben uitgebreid onderzocht welke softwarecombinaties het meest effectief functioneren, hoe we licentie-uitbreidingen het beste kunnen regelen en hoe we kunnen zorgen voor acceptatie van het nieuwe systeem binnen de gehele organisatie. Ook voor ons is het erg interessant om een bedrijf als Evides hierin te ondersteunen."

Morningstar Systems - Kruisstraat 1 - 6231 LJ Meerssen Tel: +31 (0) 43 408 6600 - Fax: + 31 (0) 43 408 6609 - e-mail: info@morningstarsystems.nl, internet: www.morningstarsystems.nl

Over Morningstar Systems
Morningstar Systems is specialist op het gebied van Context Management en Enterprise Content Management. Morningstar is gericht op het verbeteren van informatie-intensieve processen binnen en tussen bedrijven. Centraal daarbij staat de samenhang tussen gestructureerde gegevensbronnen en ongestructureerde gegevensbronnen. Morningstar ontwikkelde een aantal implementatiemethoden en technieken die hebben geleid tot een nieuwe expertise, aangeduid als 'Context Management'. Ter ondersteuning daarvan levert het bedrijf als gecertificeerd wederverkoper een aantal hoogwaardige toepassingen op het gebied van document-, kennis-, email- en recordsmanagement en daarnaast gerelateerde toepassingen met betrekking tot relatie- en businessprocesmanagement. Morningstar Systems is een vooraanstaand leverancier voor de professionele dienstensector en heeft tevens klanten binnen de petrochemie, farmachemie en financiële dienstverlening.

Morningstar Systems is opgericht in 1996 en is onderdeel van de I.R.I.S. Group. Met meer dan 500 ECM professionals en met vestigingen in Nederland, België, Luxemburg, Frankrijk, Duitsland, Engeland, Noorwegen, de Verenigde Staten van Amerika en China, is de I.R.I.S. Group de grootste ECM specialist in Europa. Meer informatie: www.morningstarsystems.nl en www.irislink.com

Voor redactionele informatie:
Influx PR - Marleen Lassche - Deventerstraat 81, 7322 JL Apeldoorn. Tel.: 055 366 3034, e-mail: marleen@influx-pr.com