Gemeente Sittard-Geleen



025-2009

PERSBERICHT

Onderzoek: Sittard-Geleen heeft sterk innovatief bedrijfsleven

Sittard-Geleen, 17 februari 2009 - Sittaard-Geleen kan zich heel goed profileren als het krachtig economisch/industrieel centrum van Limburg en als een aantrekkelijke woon-, werk- en leefstad. Er is een sterk innovatief bedrijfsleven met een uitstraling tot ver buiten de regio, er is sprake van een uitstekende geografische ligging en bereikbaarheid en de gemeente kent een grote stedelijke en landschappelijke diversiteit. Dat concludeert het bureau De Nieuwe Aanpak in zijn onderzoek naar de profilering van Sittard-Geleen.

,,Het college van B&W van Sittard-Geleen onderschrijft het rapport 'Profilering Sittard-Geleen' en zal het als startpunt gebruiken voor de verdere ontwikkeling van citymarketing,' zegt wethouder Pieter Meekels (communicatie).

De Nieuwe Aanpak (DNA) interviewde vorig jaar een groot aantal mensen in en buiten Sittard-Geleen en vroeg hen onder meer welke zaken zij kenmerkend en versterkend vinden voor Sittard-Geleen. Ook werden enkele bijeenkomsten gehouden met partners, stakeholders en bewoners waarbij gediscussieerd werd over de sterke kanten van Sittard-Geleen.

,,Uiteraard zal iedere stad zeggen dat ze een aantrekkelijke woon-, werk- en leefstad heeft,' zegt wethouder Meekels. ,,Toch kun je tevreden zijn dat de eigen inwoners dit een belangrijk element vinden. Het is nu zaak om in het vervolgtraject dit punt goed te ontwikkelen.'

Daartoe zal, conform de aanbeveling in het rapport van DNA, een marketingplan ontwikkeld worden, waarin staat hoe de aantrekkelijkheid van Sittard-Geleen overtuigend onder de aandacht moet worden gebracht van de verschillende doelgroepen. Het is de bedoeling om dit marketingplan voor de zomervakantie klaar te hebben. De verdere invulling van citymarketing in Sittard-Geleen zal aansluiten bij de activiteiten die in het kader van de regiobranding van Zuid-Limburg ook buiten de regio in Nederland plaatsvinden. Op die wijze kunnen kansen die zich voordoen optimaal worden benut.


---




Gemeente Sittard-Geleen