Start computercursus groot succes

BUITENPOST, 20090221 -- Woensdag 18 februari 2009 startte de computercursus voor beginnende senioren in de bibliotheek van Buitenpost. Deze cursus is bedoeld om senioren wegwijs te maken met Windows XP en Windows Vista.


De cursus werd bij de start geleid door Regina Gerritsen en Ricardo Brouwer van Sylvester Multimedia. Met twaalf cursisten was het een drukke avond, maar op en top gezellig. De cursisten kregen eerst enkele onderdelen van een computer te zien, om ook te kunnen zien wat er nu eigenlijk in die kast die naast het bureau staat zit. Daarna kregen ze het verschil tussen een laptop en een desktop te zien om vervolgens aan de slag te gaan met muis en toetsenbord. Het vergde enige inspanning, maar na wat oefenen bleken ze er allemaal goed mee om te kunnen gaan.

Hilariteit ontstond toen de cursisten een kijkje gingen nemen op het internet. Om te oefenen met de adresbalk surfden ze eerst naar Sylvester.nl, maar al gauw waren de dames op de website van de Huishoudbeurs te vinden, terwijl de heren voorkeur gaven aan website's over auto's. Echter, de avond ging door en er moest natuurlijk ook nog geoefend worden met schuifbalken, vensterknoppen en natuurlijk toetsenbord en muis. De tijd vloog om en tegen het einde van de eerste les ontvingen de cursisten het lesboek, afgestemd op de computer thuis (of de computer die ze eventueel in de toekomst aanschaffen). Na een kopje koffie of thee was deze avond, die ongetwijfeld een groot succes was, ten einde.

Heeft u ook nog belangstelling voor een cursus voor beginnende senioren met Windows XP en Windows Vista? Opgave is mogelijk via info@sylvester.nl en/of 0511 - 44 96 99. Natuurlijk kunt u ook in de winkel langskomen voor meer informatie of opgave.

Bij voldoende interesse start er een tweede cursusreeks.



Sylvester Multimedia