Ingezonden persbericht


Portret van Venus Williams in CNN's Revealed

zusjes Williams openhartig over hun familieband en tennis

Met de snelste service aller tijden in de historie van het vrouwentennis, en 16 grand slam titels op haar naam bevindt Venus Williams zich al mee dan 10 jaar tussen de topspeelsters van de wereld. In deze aflevering van Revealed volgen we Williams gedurende de wedstrijden en achter de schermen tijdens de Sony Ericsson Championships in Doha. Vanuit het perspectief van de speelster zien we Williams achtereenvolgens 4 topspelers verslaan in haar opmars naar een van de weinige titels die zij nog niet in bezit heeft.

Op weg naar de overwinning verslaat Williams haar jongere zusje Serena in een zinderende wedstrijd. Tot vandaag de dag is de belangstelling van het grote publiek voor de twee zusjes en hun talent nog lang niet tanende. In Revealed komen beide speelsters aan het woord over welke invloed het heeft op hun persoonlijke relatie wanneer zij elkaar treffen op de baan.

Onder de bezielende leiding van hun coach en vader Richard Williams, hebben de zusjes Williams vele jaren genoten van hun succes als teammaatjes en als rivalen. Hun moeder Oracene Price licht toe waarom de uitdagingen die zij aangaan op de tennisbaan geen ontwrichtende invloed heeft op de familieband: "Ik herinner ze er simpelweg aan dat het maar een spelletjes is dat deze tijd uiteindelijk overgaat en dat ze dan samen weer verder moeten. Dus ga tennissen, doe je best, en wie wint, die wint en wie verliest, volgende keer beter."

De 28-jarige Venus Williams is niet alleen een krachtige atlete, ook buiten de tenniswereld staat zij haar mannetje. Zij heeft onder andere een eigen sportkledinglijn en een bedrijf dat zich bezighoudt met binnenhuisarchitectuur.

Revealed volgt Williams naar haar huis in Miami, waar zij een fotoreportage doet voor de Italiaanse uitgave van Marie Claire met fotograaf Koto Bolofo; in een recordtempo showt zij 20 outfits en voor het eerst doet ze een onderwater sessie.

Volgens Billie Jean King "heeft Williams 'x-factor'. Mensen willen alles van Venus weten; hoe het met haar gaat, wat ze aan het doen is, wat ze voelt, wat ze draagt en wat ze denkt. Ze is veel meer dan alleen een atlete". Hip-hop artiest Wyclef Jean was zo weg van Williams dat hij een liedje schreef en aan haar opdraagt. In Revealed brengt hij het ten gehore.

"Roem is nooit belangrijk voor mij geweest. Mijn doel is altijd geweest om uit te blinken in tennis en kampioenschappen te winnen. Wanneer het allemaal voorbij is, en een andere ster is rijzende dan ben ik weg. Daar heb ik geen problemen mee" aldus Venus Williams.

Revealed

Het maandelijkse CNN programma Revealed biedt inzicht biedt in de innerlijke belevingswereld van 's werelds meest briljante denkers, creatieve kampioenen en inspirerende leiders. CNN reist mee en volgt hen in de aanloop naar een belangrijk moment in hun professionele leven. De prominenten zijn meestal bij het grote publiek al bekend door artikelen die verschijnen in de media en door TV optredens. Toch lijken ze vaak mysterieus en ongrijpbaar. CNN probeert deze personen te doorgronden en de kijker inzicht te bieden in hun levensstijl, hun passies, hun inspiratie, hun werk en hun motivatie.

Revealed met Venus Williams duurt een half uur en wordt uitgezonden op:

Woensdag 18 februari om 19.30 uur

Zaterdag 21 februari om 9.30 uur en 20.00 uur

Zondag 22 februari om 19.30 uur


---

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht