Dexia Bank


van Belwind afronden

Dexia en Econcern willen in de lente de financiering van Belwind afronden

18/02/2009

In het licht van recente persberichten bevestigen Dexia en Econcern dat zij samen met Rabobank en andere Europese financiële instellingen blijven werken aan de financiering van het offshorewindproject Bligh Bank (Belwind), dat gepland is voor de Belgische kust.

Dexia sleepte begin 2008 een mandaat in de wacht als financieel adviseur voor de financiering van dit project. Hoewel de financiële en economische crisis de potentiële financiering van kapitaalintensieve projecten in het algemeen vertraagt, gaan zowel Econcern als Dexia ervan uit dat zij de financiering van het Belwind-project in de lente zullen kunnen afronden, en dat het hele project klaar zal zijn tegen eind 2010.

Gelet op het aanvaardbaar risicoprofiel en de stabiele regelgeving, wil Dexia marktleider blijven in groene energie, een sector met sterke groeivooruitzichten. Dexia zal in het Noordzeegebied actief blijven met offshoreprojecten zoals Belwind, C-power en Eldepasco. De offshoresector en meer in het algemeen de sector van de hernieuwbare energie vormen een strategische prioriteit in het economisch en het algemeen energiebeleid van diverse Europese landen.

De financiering van Belwind is gebaseerd op dezelfde structuur als die welke Econcern en Dexia al hebben uitgewerkt voor de financiering van het Princess Amalia Wind Park in Nederland in 2006, 's werelds eerst dergelijke financiering voor een project dat succesvol draait sinds de lente van 2008.

Ondanks het moeilijk economisch klimaat blijft Dexia actief in het verstrekken van kredietfaciliteiten aan publieke overheden, bedrijven, zelfstandigen en retailcliënten.