Stadsdeel Amsterdam Zuidoost


---

Bushido beste sportclub van 2008

18 februari 2009

Judovereniging Bushido uit Gaasperdam is van de 100 genomineerden de winnaar geworden van de door de Grote Club Actie uitgeschreven wedstrijd 'Beste sportclub van het jaar 2008'. Op vrijdag 13 februari jl. mocht een gelukkige voorzitter Jac Rongen, omgeven door instructeurs, leerlingen en ouders, een oorkonde, een cheque van EUR 500 en een beker in ontvangst nemen.

Bushido krijgt de titel `Beste sportclub van het jaar 2008' omdat zij op een ongedwongen manier kinderen vanuit verschillende achtergronden samen laten sporten. Alle kinderen uit Zuidoost zijn welkom bij Bushido. Ook kinderen die vanwege hun fysieke beperking of moeilijk gedrag bij andere verenigingen worden geweigerd.

Portefeuillehouder Sport Emile Jaensch, is trots op Bushido en sprak ook een dankwoord uit aan de begeleiders: "Ik voel me vereerd om een club als Bushido in Zuidoost te hebben. Vrijwilligers zijn steeds moeilijker te vinden, terwijl clubs niet zonder kunnen. Ik heb dan ook bewondering en respect voor jullie inzet en enthousiasme. Mijn hartelijke felicitaties!"

Jaensch stelde Bushido medewerking in het vooruitzicht aan de realisatie van een driedaags voorjaarskamp in Austerlitz.
---