Waterschap Noorderzijlvest


rioolwaterpersleiding nabij RWZI Eelde

Lek aan rioolwaterpersleiding nabij RWZI Eelde

Woensdagmiddag 18 februari is aan een rioolwaterpersleiding op het terrein van de rioolwaterzuiveringsinstallatie Eelde een lek ontstaan. Het waterschap Noorderzijlvest verwacht niet dat het lek zal leiden tot overlast. De persleiding wordt naar verwachting donderdagochtend gerepareerd.

De persleiding transporteert het rioolwater uit delen van Drenthe, met name de gemeente Tynaarlo en Noordenveld naar de zuiveringsinstallatie in Eelde. Het lek is ontstaan tijdens onderhoudswerkzaamheden aan de persleiding op het terrein van de zuiveringsinstallatie. Hierdoor kan het rioolwater niet via de gebruikelijke leiding getransporteerd kan worden.

Het rioolwater uit de betrokken Drentse gemeenten wordt met behulp van tankwagens naar de zuiveringsinstallatie vervoerd. Het transport kan tot enige overlast voor bewoners in de gemeente Tynaarlo en Noordenveld leiden.

Woensdagavond worden de voorbereidingen getroffen om een reparatie uit te voeren. Deze is naar verwachting donderdagochtend afgerond. Vanaf dat moment wordt het rioolwater weer op de reguliere wijze afgevoerd naar de zuiveringsinstallatie.