Bedevaart "Naar het hart van de Kerk"


Jubileumbedevaart naar Rome van 25 tot 30 oktober 2009

VELDHOVEN, 20090207 -- De parochie Sint Lambertus heeft in Veldhoven het voortouw genomen deel te nemen aan de bedevaart. Dit in het kader van haar eigen jubileum. Zij bestaat dit jaar namelijk 150 jaar. Op woensdag 18 februari om 20.00 uur vindt op de pastorie, Kapelstraat-Zuid 18, voor alle Veldhovenaren en mensen daarbuiten een informatie-avond over de Romereis plaats. Eerder zijn al twee druk bezochte avonden gehouden voor geĂŻnteresseerden.

In 2009 bestaat het Bisdom van 's-Hertogenbosch 450 jaar. Deze gelegenheid zal niet ongemerkt voorbijgaan. In het Jaar van de Evangelisatie, dat als thema gekozen is voor de jubileum, wil het bisdom parochianen en pastores, koren, schuttersgilden, jongeren, ouderen en gezinnen in de gelegenheid stellen met elkaar op weg te gaan naar Rome, het hart van de Rooms-katholieke kerk. Rome is van oudsher een belangrijk bedevaartsoord voor katholieken. Een pelgrimage naar de resten van het oudchristelijke Rome, de vier grote basilieken, de graven van Petrus en Paulus, het onderweg zijn met elkaar en de ontmoeting met de Paus en de Wereldkerk kunnen belangrijke beweegredenen zijn om de reis naar Rome en Vaticaanstad te ondernemen. Daarnaast is de stad in cultuurhistorisch opzicht interessant. Wie kent niet de beelden van het Colosseum of het Sint Pietersplein, de Trevifontein, de Spaanse Trappen of "Het laatste oordeel" van Michelangelo in de Sixtijnse kapel?

Velen maken wel eens een reis in groepsverband naar bijvoorbeeld Kevelaer of Lourdes. Ook over een gezamenlijke pelgrimage naar Rome kunnen verschillende parochies meepraten. Een parochiebedevaart naar Rome is een reis met veel gelegenheid voor gebed, bezinning, delen van lief en leed, en geloofsverdieping.



Parochie H. Lambertus, Veldhoven